Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Hvaraninu četiri godine i 10 mjeseci zatvora, brat mu umro u bolnici od posljedica sukoba

Hvaraninu četiri godine i 10 mjeseci zatvora, brat mu umro u bolnici od posljedica sukoba

Državno odvjetništvo teretilo je Ozrena Kokića za ubojstvo, no sutkinja se odlučila za drugo kazneno djelo

Ozren Kokić iz Jelse osuđen je nepravomoćno u Splitu na četiri godine i 10 mjeseci zatvora zbog nanošenja teške tjelesne ozljede bratu Grozdanu koji je od posljedica preminuo u splitskoj bolnici nakon tjedan dana. 

Državno odvjetništvo teretilo je optuženog za ubojstvo s neizravnom namjerom, no sutkinja Ivona Rupić zaključila je nakon provedenog dokaznog postupka da se radilo o drugoj kvalifikaciji kaznenog djela. 

Braća su se sukobila u popodnevnim satima 10. lipnja 2015. godine pred obiteljskom kućom. Grozdan je macom tukao zidić, Ozren ga je počeo fotografirati. Došlo je do natezanja, u jednom trenutku, mašući macom, Grozdan se spotaknuo i nezgodno pao. Razbio je lubanju i zatiljnu kost. Dok je bespomoćno ležao na cesti, brat ga je, navodi se u presudi, najmanje dva puta nogom snažno nagazio i udario u predjelu trbuha i rebara. Slomio mu je više rebara, a došlo je i do unutarnjeg krvarenja. Unatoč poduzetom liječenju, zbog razvoja šoka prouzročenog krvarenjem i sepse od posljedica ozljeda koje mu je nanio okrivljenik, Grozdan Kokić umro je u KBC-u Split 17. lipnja 2015. godine. 

U kaznu je Kokiću uračunato dva mjeseca istražnog zatvora u kojem je bio nakon uhićenja, a produljena mu je mjera opreza koja se sastoji od redovitog javljanja policiji. 

Optuženi je tvrdio da brata nije gazio dok je ležao na podu. Cijeli sukob je snimao, no nema snimke kritičnog trenutka u kojem Grozdan Kokić pada. Branitelj Hrvoje Krišto uložit će žalbu na osuđujuću presudu te problematizirati otpusno pismo KBC-a Split u kojem se ne navode slomljena rebra. Protiv svjedoka koji je kazao da je vidio Kokića kako gazi brata, podnio je kaznenu prijavu za lažno svjedočenje, no ta je prijava, kako doznajemo, odbačena. 

Vaša reakcija na temu