Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović HVIDRA I BATT: SDP-ovac Davor Matijević ima prvi zadatak za savjetnicu Đerek

HVIDRA I BATT: SDP-ovac Davor Matijević ima prvi zadatak za savjetnicu Đerek

'Red mora biti jednak za sve'

Vijećnik splitskog SDP-a Davor Matijević objavio je ugovore Grada Splita s Ronilačko-ekološkim klubom Hvidra i Udrugom veterana specijalne policije BATT, oko čega se povukla polemika zbog zahvata koji su izvršeni u zaštićenom prostoru Vile Dalmacija, kao i zbog toga što su ugovori istekli, a nisu produženi.

Matijević traži da se uvede red, a predložio je i da ovo bude prvi zadatak nove gradonačelnikove savjetnice Maje Đerek koja je angažirana za izradu registra gradske imovine. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti: 

'S obzirom da mislim da je od javnog interesa objavit ću ugovore koje je Andro Krstulović Opara potpisao u ime Grada s udrugama Ronilačko ekološki klub Hvidra i Udruga veterana specijalne policije BATT kojima su udruge dobile prostorije u kompleksu Vile Dalmacije za ravno 0 kn mjesečno tj. bez ikakve naknade. Ovo ne samo da je moralno upitno nego je i potpuno nezakonito jer ne postoji mogućnost besplatne dodijele prostorija.

Ako ovi ugovori spadaju u krimen prethodne vlasti onda sljedeći dopis koji objavljujem spada u krimen sadašnje vlasti.

U dopisu bivši predsjednik Upravnog vijeća Javne ustanove za upravljanje park šumom Marjan g. Tomislav Tukić 15.11.2021.godine obavještava gradonačelnika Puljka i zamjenika Ivoševića da su ugovori istekli i da udruge koriste prostorije bez ugovora te traži žurni sastanak.

Također ih je obavijestio i kako je udruga BATT srušila povijesni staklenik i sagradila betonski objekt za svoje sastanke.

5 mjeseci je prošlo, a ništa nije poduzeto po rješavanju ovog pitanja. Ustanova je prijavila udrugu BATT građevinskoj inspekciji, ali nije pokrenuta deložacija udruga.

Ako uvodimo reda onda ga trebamo uvest na svim nivoima neovisno je l' s druge strane stoje prodavači s pazara ili udruge BATT i Hvidra. Red mora biti jednak za sve!

Nek ovo bude prvi zadatak nove gradonačelnikove savjetnice gđe. Đerek', napisao je Matijević.


Vaša reakcija na temu