I europarlamentarci HDZ-a i HSS-a zatražili mobilizaciju Fonda solidarnosti

I europarlamentarci HDZ-a i HSS-a zatražili mobilizaciju Fonda solidarnosti

Dubravka Šuica će poslijepodne obići požarište na Pelješcu

Obzirom na velike štete zbog požara koji su ovih dana pogodili Korčulu i Pelješac, i članovi delegacije HDZ-a i HSS-a u Europskom parlamentu, u sastavu Dubravka Šuica, Andrej Plenković, Ivana Maletić, Davor Ivo Stier i Marijana Petir uputili su Europskoj komisiji službeni zahtjev za mobilizaciju Fonda solidarnosti.

- Situacija na terenu je kritična i bit će potrebna sva moguća sredstva za sanaciju ugroženih područja. Hrvatska je već koristila ovaj mehanizam za prošlogodišnje poplave u Slavoniji i nevrijeme u Gorskom kotaru, a očekujem da će Europska komisija i u ovom slučaju pozitivno reagirati jer su štete ogromne, posebno imajući u vidu da se radi o udaljenim područjima kao što su otok i poluotok. Nadam se da će i službene vlasti Republike Hrvatske uputiti zahtjev Komisiji za mobilizaciju Fonda solidarnosti - izjavila je Šuica i dodala da će u popodnevnim satima obići požarište na Pelješcu zajedno s lokalnim dužnosnicima.

Fond solidarnosti Europske unije osnovan je kako bi se odgovorilo na prirodne katastrofe velikih razmjera i izrazila europska solidarnost s pogođenim regijama. Nakon što se sredstva stave na raspolaganje, pomoć se isplaćuje odmah u jednom obroku nakon potpisivanja sporazuma između Komisije i države korisnice.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(6127, "");
Pregledaj komentare