Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
I načelnik Okruga na požarištu, dostavlja vodu i hranu

I načelnik Okruga na požarištu, dostavlja vodu i hranu

Trenutno je na odlagalištu auta koje je djelomično zahvaćeno požarom

Veliki požar na Čiovu koji je izbio oko 15.30 sati još nije stavljen pod kontrolu, no načelnik Okruga Ivica Radić istaknuo je da su vatrogasci uspjeli obraniti kuće i da se nada da će do večeri biti pod kontrolom. 

On je također na terenu. Kupio je hranu za vatrogasce.

'Da, kupio sam hranu za vatrogasce, sokove, konzerve, mesni, salame, sireve, i kako koja smjena ide - tako nose drugima na smjenu. Ja sam okolo terena, dostavljam vodu i hranu. 

Bio sam s vatrogastvom, a sada sam na reciklažom dvorištu i čekamo da vidimo hoće li trebati evakuacija vozila ili ne', rekao je za Index Radić koji se u trenutku poziva nalazio na reciklažnom dvorištu gdje je odlagalište automobila koje je također djelomično zahvaćeno.

Načelnik je kazao da trenutno ne dopuštaju građanima koji nisu istrenirani za takve situacije da priskoče u pomoć zbog velikog vjetra i nepristupačnog terena. No kuće su, naglasio je, obranjene.

'Požar je prešao Žedno i došao sve do Slatine. Obuhvaćena je velika površina, gase ga tri Air Tractora i tri kanadera, sve snage su na terenu, svi vatrogasci okolnih DVD-a. Nadamo se da će do noći bar biti stavljeno pod kontrolu.

Evakuacija nije bila potrebna jer je požar počeo na rubu naselja i krenuo je preko brda. Počelo se spuštati u Slatine, ali vatrogasci su to riješili. Počeo se okretati vjetar, pada tramontana, okreće na buru i mislimo da će to sada olakšati gašenje', zaključio je.

Vaša reakcija na temu