ICT Županija kreće s novim nizom besplatnih radionica i seminara za Splićane

ICT Županija kreće s novim nizom besplatnih radionica i seminara za Splićane

Prijave za tečaj koji je otvoren prije sedam dana popunjene su u samo dva sata

ICT Županija kreće s novim nizom besplatnih radionica i seminara za sve zainteresirane polaznice i polaznike. Prvi je na redu EDIT Graphic Design Start koji počinje u ponedjeljak, 17. veljače, i gdje se nudi znanje grafičkog dizajna dostupno svima koji se prijave. A, prijave za tečaj, otvoren prije sedam dana su planule u samo dva sata. To zorno pokazuje koliko je zapravo velika potreba naših građana za daljnjim usavršavanje i koliko je njihovo shvaćanje potreba tržišta rada zapravo aktualno. Jer od svih industrija, upravo je IT ona gospodarska grana koja zadnjih deset godina bilježi rast zapošljavanja.

Besplatni tečaj grafičkog dizajna održavat će se sljedećih osam tjedana u Predinkubatorskom IT centru Splitsko-dalmatinske županije, odnosno PICS@FESB, i to je samo dio, sad već višegodišnjih, aktivnosti koje provodi ICT županija s ciljem da konkretnim mjerama potakne značajniji razvoj IT i srodnih sektora ne samo u Splitu već i u cijeloj Splitsko-dalmatinskoj županiji. Tu su i edukacije koje ICT Županija provodi u EDIT-u, edukacijskom IT centru Splitsko-dalmatinske županije. 

EDIT ima od škole programiranja za 600 djece širem županije, preko StartIT akademije, do tečaja Internet marketinga, ML/AI meetupa i drugih, a sve pod motom 'Znanje dostupno svima'. Koliko je ovakav tečaj bio potreban, govori ogroman interes, ali i najrazličitiji profili i trenutna zanimanja prijavljenih, od akademskih slikara, urednika TV kuće, učiteljica, dr. prehrambene tehnologije, inženjera, magistra matematike, dipl. ekonomist, grafički urednik, mag. turizma… Komentari prijavljenih polaznika oslikavaju suštinu onog što program želi ponuditi građanima.

'Na svom poslu često trebam kreirati jednostavna vizualna rješenja. Često mi to predstavlja problem jer imam ideju kako bi to trebalo izgledati a nemam znanje da sama kreiram idejno rješenje', 'Ugodno me iznenadilo da se održava ovaj tečaj. U trenutku kada proučavam koje škole nude obuku i cijene tečaja raduje me mogućnost da se kroz besplatni tečaj upoznam s osnovama kako bi mi bilo lakše odrediti u kojem se smjeru dalje usavršavati', 'Zanima me grafički dizajn. Želim naučiti nešto novo. Mislim da bi bila dobra u tome. Završila sam za zrakoplovnog tehničara ali ne mislim se time baviti, te bi mi ovo došlo idealno kao novi početak u nečemu što me zanima', 'Trenutno u poslu, a i u budućim poslovnim planovima imam potrebu za kreativno prikazati neku temu ili izraditi plakat za određeno istraživanje pa bi mi ovakva edukacija izvrsno došla. A i tko zna u kojem smjeru me ovo može odvesti...', neki su od komentara prijavljenih.

Neki su se u ponedjeljak budili najranije ujutro kako bi se zabilježili na vrijeme i našli svoje mjesto na tečaju na kojem će ih voditi Nikolina Jerković, grafička dizajnerica s višegodišnjim iskustvom u struci, vlasnica Llano agencije, koja iza sebe ima već nekoliko uspješno održanih radionica grafičkog dizajna. Na tečaju će oni željni znanja  imati priliku ispoljiti sve ono kreativno i u njima i preko praktičnih primjera imati priliku naučiti osnovno teoriju i principe grafičkog dizajna kroz primjene i zadatke, osnove u programima Affinity Designer i Affinity Photo. Polaznici će također izrađivati osnovna vizualna rješenja, te će proći sve korake izrade vizualnog identiteta. Stečeno znanje obogatit će portfolio svakog polaznika i učiniti ga toliko poželjnijim na tržištu rada koje vapi za IT kadrom. Svaka digitalna vještina danas se smatra prednošću na tržištu rada.

Partneri projekta su renomirane splitske IT tvrtke s jakim dizajn timom: Netmedia s Pavlom Sviličićem i Locastic s Markom Maljkovićem i njegovim timom. Oni će polaznicima održati prigodno predavanje i prenijeti praktične savjete potencijalnim budućim dizajnerima, ali i biti članovi žirija za ocjenu najboljih radova na kraju 8-tjednih radionica.

Provjera stečenog znanja i vještina odvit će se kroz izradu završnih radova. Oni polaznici, čiji radovi budu proglašeni najboljima mogu očekivati vrijedne i uistinu korisne nagrade. Tako će, ako se iskažu, imati priliku osvojiti grafički tablet, plaćene licence za Affinity programe, te prijenosni hard disk kapaciteta 1 Tb.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(58880, "");
Pregledaj komentare