Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
IGRALIŠTE NA KMANU ĆE OBNOVITI BANOVINA: Grad će svim zakonski raspoloživim sredstvima štititi svoju imovinu od vandala

IGRALIŠTE NA KMANU ĆE OBNOVITI BANOVINA: Grad će svim zakonski raspoloživim sredstvima štititi svoju imovinu od vandala

Razmišljamo i o tome da igralište stavimo pod video nadzor - rekao je Ivica Grubišić Gire

Dječje igralište na Kmanu prilagođeno djeci s posebnim potrebama, koje je zapaljeno u nedjelju navečer, ograđeno je do daljnjega s obzirom na to da je izvan funkcije. Izgradnju igrališta i okoliš, podsjetimo, financirao je Grad s gotovo 555 tisuća kuna, a kako nam je kazao savjetnik gradonačelnika za komunalu Ivici Grubišić Gire, uništeni dječji dvorac stajao je oko 225 tisuća kuna.

- Sprava je i prije paljenja mjestimično bila oštećena, jer je stalno na meti vandala, stoga će se vjerojatno zamijeniti novom, što će financirati Grad. Razmišljamo i o tome da igralište stavimo pod video nadzor, kako bi ga i na taj način zaštitili od vandala - otkrio nam je Grubišić Gire.

Sinoć je odmah na lice mjesta izašla policija i gradsko komunalno redarstvo, a u ponedjeljak ujutro gradska uprava je prijavila nepoznate osobe za oštećenje tuđe stvari.

- Grad će svim zakonski raspoloživim sredstvima štititi svoju imovinu od vandala koji ne prezaju uništavati čak ni sprave koje služe za igru onih najslabijih članova naše zajednice, a to su djeca s posebnim potrebama - poručio je savjetnik. 

Vaša reakcija na temu