Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
INCIDENT NA BAČVICAMA Aktivisti napadnuti zbog čišćenja?!

INCIDENT NA BAČVICAMA Aktivisti napadnuti zbog čišćenja?!

Došlo je do neugodne situacije na popularnoj splitskoj plaži

Članovi eko društva Picigin su na Bačvicama, kako su nam rekli, doživjeli napad zbog čišćenja.

Napala ih je, prepričao nam je Toni Stipišić predsjednik Picigina, Danijela Vukman direktorica koncesionara Bačvice plaža.

 Zato što, naveo je, redovito čiste plažu od lažine i ostalih naplavina nakon svakog većeg juga i na taj način oslobađaju plažu za rekreativne aktivnosti svih naših građana 

 Koncesionar Bačvice plaža, nastavio je, u zadnje dvije godine niti jednom nije samoinicijativno očistio plažu, osim pred samo ljeto kada se na plažu postavljaju ležaljke.

- Razlog što koncesionaru smeta redovito čišćenje je taj što koncesionar plaća odvoz lažine sa plaže, a što oni smatraju direktnim izbijanje novaca iz džepa koncesionara, a ne obvezom. Iz tog razloga koncesionar preferira status quo, dakle ostavljanje neskupljene lažine i naplavina jer na taj način zadržava novce koje bi inače potrošio na čišćenje plaže - naveo je.

Kazao nam je i da je direktorica govorila da će zvati policiju, ali da 'plavci' nisu došli na Bačvice te su članovi eko društva Picigin nastavili s čišćenjem.

U koncesionaru nam pak tvrde da njima više problema zadaje čišćenje ovako kako Društvo Picigin provodi jer da je 'neorganizirano i pravi veći nered'.

- Kada se čisti, treba se odmah dogovoriti za odvoz i organizirati da ne ostaje - kažu.

Vaša reakcija na temu