Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
INCIDENT NA SIROBUJI Osuđeni napadači na novinarku Dalmatinskog portala

INCIDENT NA SIROBUJI Osuđeni napadači na novinarku Dalmatinskog portala

Radit će za opće dobro

Otac i sin, Tonči i Antonio Ćukušić, danas su na splitskom Općinskom sudu nepravomoćno proglašeni krivima zbog napada na novinarku Dalmatinskog portala Živanu Šušak Živković 12. travnja 2020. godine na Sirobuji. 

Optuženi su zbog prisile prema osobi koja obavlja posao od javnog interesa ili je u javnoj službi, a Antonio i zbog oštećenja tuđe stvari.

Naša novinarka je snimala vjernike kako se na Uskrs okupljaju u crkvi sv. Leopolda Bogdana Mandića na Sirobuji iako to nisu smjeli učiniti jer su na snazi bile mjere zbog pandemije koronavirusa. Prema optužnici, u jednom trenutku joj je prišao muškarac i izbio mobitel iz ruke, a potom joj je drugi vratima crkve zahvatio ruku.

Antonio Ćukušić je dobio osam mjeseci zatvora za dva kaznena djela, a mora platiti i 3000 kuna koliko vrijedi mobitel kojeg je uništio. Njegov otac dobio je sedam mjeseci zatvora s tim da će im se kazna zatvora zamijeniti radom za opće dobro i to dva sata rada za jedan dan zatvora. 

- Drago mi je da je poslana snažna poruka da je takvo ponašanje neprihvatljivo. Nadam se, što govorim od početka, da se ovo nikada više i nikome više neće dogoditi. Ne samo novinarima, nego bilo kome tko obavlja svoj posao i radi pošteno i dobro jer nema potrebe da je izložen bilo kojoj vrsti nasilja - rekla je novinarka.

Istaknula je i kako joj nikada nije bilo u interesu da netko ide u zatvor.

- Mislim da se s tim ne bi ništa dobilo, dapače, ali i ovako je dovoljno jako i dovoljno dobro - ustvrdila je.

Na kraju je poslala još jednu poruku.

-  Voljela bih da se ovom momku od 24 godine, koji je i prema presudi nasrnuo na mene, pomogne i da ga se vrati na pravi put. On je na početku svog života, apeliram ovim putem da mu se pomogne - poručila je Šušak Živković.

Vaša reakcija na temu