Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
INCIDENT U TRGOVAČKOM SUDU Vlasnik građevinske firme napao odvjetnika i vještaka

INCIDENT U TRGOVAČKOM SUDU Vlasnik građevinske firme napao odvjetnika i vještaka

Policija će protiv Ivana Sikirice podnijeti prijavu za prijetnju i inicirati prekršajni postupak

U Trgovačkom sudu u Splitu jučer je prije podneva došlo do težeg incidenta u kojem je sudjelovao Ivan Sikirica, vlasnik građevinske tvrtke Innecto. Splitska policija će ga prijaviti za kazneno djelo prijetnje te inicirati prekršajni postupak. Odvjetnik Ivan Santica dobio je nekoliko udaraca, a na meti se našao i vještak Neven Kralj, čiji nalaz i mišljenje nisu išli u prilog Sikirici.

Predsjednica suda Franka Buzov potvrdila je da je došlo do incidenta i fizičkog napada.

'Zakonski zastupnik, ujedno vlasnik tuženika, fizički je napao zamjenika punomoćnika tužitelja i sudskog vještaka. Zbog navedenog incidenta je uredovala policija. Drugi podaci nam nisu poznati', stoji u odgovoru predsjednice suda.

Sikirica tvrdi da se nije ništa dogodilo. Kaže da je reagirao vidjevši kako se uoči ročišta pozdravljaju vještak i odvjetnik firme koja je tužila njegovu. Negira da je udarao, tvrdi da je sve ostalo na naguravanju.

Sud je opremljen video nadzorom i postoji snimka incidenta. Sve se dogodilo pred desetak prisutnih na drugom katu Trgovačkog suda.

Vještak Neven Kralj nam je kazao da je scena bila vrlo ružna i neugodna. Potvrdio je da je došlo do fizičkog napada na odvjetnika Ivana Santicu.

'Dvadeset godina sam vještak, svašta sam prošao, no ovako se nitko nikad nije ponio. Strašno je što takvi ljudi sebi dopuštaju. Prije koji mjesec imao sam vještačenje koje je Sikirici išlo u prilog. Tada mu to nije smetalo. Što bi sada trebalo? Kada ti vještačenje ne ide u prilog izvaditi oružje ili se tući', kaže Kralj.

Javio se prije ročišta odvjetniku Santici jer se poznaju. Tvrdi da to nema nikakve veze s onim što se događa u sudnici.

Do sudnice, međutim, jučer nisu stigli. Sikirica je, pričaju nam očevici, prvo verbalno napao Kralja, nezadovoljan vještačenjem, a onda nasrnuo na odvjetnika Santicu jer je kazao da će zvati policiju.

'Uz psovke i prijetnje da će me ubiti i razbiti nasrnuo je na mene i udarao me šakama i nogama. Primio sam više udaraca u glavu, vrat i tijelo. Dao sam iskaz u policiji, a potom sam otišao u bolnicu gdje mi je konstatirana ozljeda vrata', kazao nam je odvjetnik Santica.

I vještak Kralj dao je svoj iskaz u policiji, i to u svojstvu svjedoka. Kaže da je Sikirica krenuo i na njega nakon što se obračunao s odvjetnikom Santicom, ali ga nije udario jer se nekoliko puta izmaknuo.

Predmet suđenja je inače spor od 30 tisuća kuna.

Vaša reakcija na temu