Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Facebook INCIDENT U ZADRU 'Ministra Beroša iznervirala konobarica, izderao se na nju i ostao dužan dvije kune za kavu'

INCIDENT U ZADRU 'Ministra Beroša iznervirala konobarica, izderao se na nju i ostao dužan dvije kune za kavu'

Demonstrativno je napustio lokal

Ministar zdravstva Vili Beroš, koji je u Zadru sudjelovao u cijepljenju građana, navodno se u jednom gradskom kafiću izderao na konobaricu te lokal napustio ostavši dužan dvije kune.

Naime, iznerviralo ga je što na otvorenom prostoru nije nosila masku, tvrde svjedoci.

Na pitanje zašto je ne nosi, konobarica ga je izignorirala, a kada mu je donijela kavu, demonstrativno joj je na stol bacio 20 kuna i otišao. 

Gosti koji su događaj prometrali tvrde kako se izderao na nju i otišao zajapuren.

Svemu je svjedočio i jedan Zadranin koji je priču, sa svojim zapažanjem, objavio na Facebooku.

Prenosimo je u cijelosti:

'Da li je ministar Beroš danas uspio popiti svoju jutarnju kavu u Zadru, sukladno epidemiološkim mjerama koje on, a ni HZJZ, nisu uopće donijeli?

Oko deset sati na zadarskom Trgu ministar Beroš je sa suprugom naručio kavu.

Kad mu je prišla konobarica i kad je naručio kave, upitao je zašto ne nosi masku? Na otvorenoj terasi?! 

Konobarica ga je ignorirala i ušla u zatvoreni prostor kafića. Ili ga nije prepoznala, ili ga je stvarno ignorirala. 

Kad im je donijela kave (bez maske) demonstrativno se ustao i bacio dvadeset kuna na stol.

Na fotografiji je vidljivo da je dao 2 kune manje.

Sav zajapuren se izderao na nju govoreći da je bezobrazna.

Ministarstvo zdravstva, HZJZ, a ni Civilna zaštita, nisu ni u jednom dokumentu donijeli uredbu da konobari na otvorenim terasama moraju nositi zaštitne maske.

Sve takve mjere su donesene za zatvoreni dio ugostiteljskih prostora.

Za terase su donesene mjere oko distance među stolovima i korištenju dezifencijskih sredstava, ali i ne i o obavezi da konobari poslužuju goste sa zaštitnim maskama.

Uostalom, ta mjera bi bila diskriminirajuća i protustavna s obzirom da ni gosti ugostiteljskih objekata na otvorenim terasama nisu obavezni nositi maske.

Nije je imao ni ministar, a ni njegova supruga, dok je trenirao epidemiološku disciplinu na sirotoj konobarici kojoj je ostao dužan dvije kune. 

I to po mjeri koja uopće ne postoji, napisao je Eduard Bajlo koji je sjedio u susjednom kafiću, a kada mu je konobarica prepričala što se dogodilo, fotografirao je nepopijene kave. 


Vaša reakcija na temu