Include otvorio novi proizvodni pogon s kojim kreće u proizvodnju Terra spremnika otpada i Steora klupa

Include otvorio novi proizvodni pogon s kojim kreće u proizvodnju Terra spremnika otpada i Steora klupa

Koristeći Terra koševe za smeće veliki gradovi će štedjeti četiri ili pet milijuna eura na godinu

Includeov novi, ujedno i prvi, proizvodni pogon za izradu metalnih konstrukcija krenuo je s radom početkom ovoga tjedna. Ukupna investicija u pogon iznosi 1,4 milijuna kuna unutar čega je ugrađen industrijski pod, te su nabavljeni probijačica za metalne limove, 60-tonska savijačica, bravarska radionica i komora za lakiranje.

Povećanje proizvodnih kapaciteta 

Novim pogonom u jednoj smijeni može se izraditi približno 1.300 proizvoda godišnje, a ukupno je u odjelu proizvodnje sada zaposleno desetak djelatnika koji rade u jednoj smijeni, dok se na ljeto planira pokretanje i dodatne smjene i dodatna zapošljavanja. Tvrtka ukupno broji 54 zaposlenih, od čega je većina visoko obrazovani kadar.

Ulaganje u proizvodnu opremu omogućit će brže i kvalitetnije razvojne aktivnosti na novim proizvodima, koje su do sada u određenoj mjeri ovisile o dobavljačima po pitanju rokova isporuke i raspoloživih kapaciteta za rad na razvoju proizvoda. S nabavne strane skratit će se ukupno vrijeme trajanja ciklusa od nabave materijala do isporuke kupcima, dok će proizvodno omogućiti potpuni nadzor na kvaliteti materijala i poluproizvoda koji se koriste za izradu gotovih proizvoda. 

'Posljednjih godina nekoliko puta razmatrali smo mogućnost pokretanja vlastitog pogona za obradu metala, ali smo odlučili pričekati lansiranje novih proizvoda na tržište, što se napokon i dogodilo krajem prošle godine. Jako puno ljudi unutar tvrtke zaslužno je što je cijeli proces prošao poprilično brzo i što smo danas spremni za vlastitu proizvodnju. Vjerujem da je ovo značajna stvar i za grad Split i okolicu, jer smo jako okrenuti turizmu, a proizvodnje nam nažalost nedostaje. Za sada je sve još skromno, ali je početak i važno je da smo krenuli u tom smjeru. Pogon će nam osigurati kraće vrijeme isporuke, kontrolu kvalitete i bolje cijene proizvoda prema krajnjim kupcima', izjavio je Ivan Mrvoš

Koristeći Terra koševe za smeće veliki gradovi će štedjeti četiri ili pet milijuna eura na godinu

Uz nove Steora klupe, prije nekoliko mjeseci Include je predstavio Terra spremnike otpada, što su naveli kao važan korak u pozicioniranju tvrtke koja radi širi spektar Smart City rješenja. Za sada su kod Terra spremnika otpada na tržište plasirali Terra koševe koji su dizajnirani na način da osiguraju čišće i zdravije parkove, šetnice i ulice. Opremljeni su naprednim sustavom komprimiranja otpada zahvaljujući kojemu u njih stane do pet puta više otpada u usporedbi s klasičnim spremnicima. Kada se povežu na Solos platformu, putem koje komunalne tvrtke kreiraju optimalne rute za prikupljanje otpada, radi se o zbilja značajnim uštedama u upravljanju otpadom, a to je jedan od gorućih problema danas.

Prve isporuke redizajniranih Steora klupa od Singapura do Kanade

Krajem travnja kreće se s prvim isporukama Steora klupa koje novim dizajnom podsjećaju na klasične drvene klupe. Steora Classic, City i Cyclo klupe uskoro će se, uz hrvatsko, pronaći i na tržištima poput Francuske, Singapura, Velike Britanije, Kanade, Njemačke, Mađarske i Švedske. U osnovnim izvedbama Steora dolazi s brzim bežičnim punjačima, nizom senzora za prikupljanje meteoroloških podataka, ambijentalnom rasvjetom i sustavom hlađenja sjedala. 

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(94283, "");
Pregledaj komentare
29