Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
INSPEKCIJA ZAPEČATILA Hotel Pax u Franjevačkom klerikatu na Trsteniku prestaje s radom

INSPEKCIJA ZAPEČATILA Hotel Pax u Franjevačkom klerikatu na Trsteniku prestaje s radom

Uz to, izgubio je i na Trgovačkom sudu

Hotel Pax smješten u zgradi Franjevačkog klerikata prestao je s radom. Presudila mu je turistička inspekcija koja je zapečatila objekt. Vlasnik Ivan Livaković, najpoznatiji u posljednje vrijeme po tome što je donirao Ladislavu Ilčiću 18.000 eura za kampanju za Europski parlament, otvorio je hotel 2019. godine. Ilčiću pak nije pomogla izdašna Livakovićeva financijska injekcija, ultrakonzervativac koji je bio i u Grozdu i Hrastu s nezavisnom listom na EU izborima je sa svojim stavovima dobio 1,22 posto podrške. I donator i kandidat su tako u poslovnoj agoniji od lipnja. S tim da je turistička inspekcija ubrzala Livakovićevo zatvaranje hotela i ubrzala kraj.

Naime, Livakovića je tužila Franjevačka provincija Presvetog Otkupitelja jer su se smatrali prevarenim zbog kršenja ugovornih obveza. Trgovački sud je odlučio da ugovor o zakupu prestaje vrijediti te je Livaković morao, pod prijetnjom ovrhe, isprazniti i napustiti hotel. Livaković se žalio i dok je čekao rješenje o žalbi, mogao je nastaviti s radom. Iskoristio je još jednu sezonu u hotelu s 47 soba i dva apartmana.

U rujnu mu je pak pokucala na vrata turistička inspekcija, i to nakon što je Upravni sud odbio Livakovićev tužbeni zahtjev da poništi rješenje Ministarstva turizma i sporta o zabrani obavljanja djelatnosti. 

- Turistička inspekcija Državnog inspektorata zabranila je obavljanje djelatnosti u predmetnom objektu budući da nadzirana osoba, odnosno stranka u postupku za navedeni objekt nema rješenje nadležnog tijela  da objekt ispunjava propisane uvjete za obavljanje ugostiteljske djelatnosti. Odnosno, nema zakonom propisano rješenje o ispunjavanju uvjeta  za obavljanje registrirane djelatnosti, te je  postupak izvršenja rješenja o zabrani  obavljanja djelatnosti u predmetnom objektu  proveden pečaćenjem prostora predmetnog objekta - jasan je odgovor Državnog inspektorata.

Odluku inspekcije nam je komentirao Livaković.

- Razmišljamo malo na odmor, nije istina da nas je inspekcija zapečatila - komentirao nam je Livaković. Brzo je završio razgovor, a na upit zašto skriva istinu je ostao nijem.

Na vratima zgrade stoji natpis da je hotel privremeno zatvoren, uz zahvalu gostima na razumijevanju. Na Livakovićevu sreću, da bi se vidio pečat inspekcije, mora se ući dublje u hotel, jer je ulaz i za druge prostorije na istom mjestu.

Na otvorenju hotela, dodajmo i to, je tvrdio da je namijenjen hodočasnicima.

Vaša reakcija na temu