Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot, Google maps Inspekcija zatvorila bungalove u Dalmaciji, morat će vratiti svu zaradu

Inspekcija zatvorila bungalove u Dalmaciji, morat će vratiti svu zaradu

Na Bookingu imali najviše ocjene

Državni inspektorat zatvorio je ilegalne bungalove u Primoštenu.

Služba za ugostiteljstvo, pružanje usluga u turizmu i za boravišnu/turističku pristojbu Područnog ureda u Splitu, Državnog inspektorata odlučila je zatvoriti neregistriran ugostiteljski objekt s bungalovima, koji se nalazi na brdu usred maslinika i vinograda u Primoštenu. Osim ovoga, vlasnici će morati vratiti protuzakonito zarađen novac unatrag dvije godine, piše Morski.hr.

'Izvršen je inspekcijski nadzor neregistriranog ugostiteljskog objekta pod nazivom Azalea Wine and Olive Hill u Primoštenu (6 mobilnih kuća i 1 fiksna građevina) dana 4. listopada i 16. listopada 2023. godine, te je zbog obavljanja neregistrirane djelatnosti  ('Narodne novine' broj 61/11, 66/19 – u daljnjem tekstu: Zakon), pružanja usluga i smještaja od strane T.D. SPRING HARVEST d.o.o. Primošten, Podatok 8a, predio Halovac bez zakonom propisanih akata za obavljanje registrirane djelatnosti, odnosno zbog počinjenja prekršaja iz članka 5., stavak 1., podstavak 2 Zakona o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, zabranjeno usmenim rješenjem u zapisniku, temeljem članka 9., stavak 2. Zakona obavljanja navedene djelatnosti, a sukladno članku 9., stavku 3. Zakona, dostavljen i pisani otpravak rješenja stranci dana 18. listopada 2023. godine, dok je temeljem članka 9., stavka 4. Zakona rješenje dostavljeno i nadležnoj Poreznoj upravi, Hrvatskom zavodu za zapošljavanje te Centru za socijalnu skrb', citira Morski dokument o zatvaranju koji ima u posjedu.

'Nadalje, podnijet je i optužni prijedlog dana 24. listopada 2023. godine i optužni prijedlog Općinskom prekršajnom sudu u Šibeniku uz oduzimanje prekršajem stečene imovinske koristi za 2022. i 2023. godinu.

Također, sukladno Zakonu, rješenje o zabrani obavljanja navedene djelatnosti upućeno je i nadležnoj Poreznoj upravi, Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, te Centru za socijalnu skrb', stoji u dokumentu, kojeg potpisuje viši turistički inspektor Državnog inspektorata.

Švedski vlasnik, na Bookingu imali najviše ocjene

SPRING HARVEST d.o.o. iz Primoštena agencija je registrirana za poslovanje nekretninama, a Morski piše i da je vlasnik tvrtke švedski državljanin. Azalea Wine and Olive Hill na Bookingu su imali najviše ocjene, s prosjekom 9,8, a trenutno i tamo stoji zabrana iznajmljivanja: 'Žao nam je, ali ovaj objekt trenutno ne može primati rezervacije na našoj stranici', stoji na stranicama Bookinga.

Načelnik Primoštena Stipe Petrina kaže da nije upoznat s najnovijim slučajem i kratko je komentirao:

'Ne znam zašto te kućice ne smiju biti priključene na struju i vodu, ali ako im je Državni inspektorat nešto našao, onda očito ne mogu raditi legalno', rekao je portalu Morski.hr.

Vaša reakcija na temu