Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Inspektorat kaznio Puljka zbog gradnje u Vili Dalmacija: 'Jedini sam gradonačelnik koji to mora platiti iz svog džepa'

Inspektorat kaznio Puljka zbog gradnje u Vili Dalmacija: 'Jedini sam gradonačelnik koji to mora platiti iz svog džepa'

'Izašli su na teren, utvrdili da stvari ipak nisu vraćene u prvobitno stanje i napisao kaznu - zamislite - meni. I to 100.000 kuna'

'Pogledajte kako izgleda borba protiv HDZ-a u praksi i kako prolazimo mi koji ugrožavamo njihov model 'upravljanja' u Hrvatskoj, napisao je splitski gradonačelnik Ivica Puljak te pojasnio kako ga je Državni inspektorat kaznio sa 100.000 kuna ili 13.272,28 EUR. 

'Koliko je meni poznato ovo je prvi puta u povijesti Hrvatske da gradonačelnik jednog grada plaća kaznu inspektorata iz vlastitog džepa i, da bi stvar bila strašnija, za djelo koji nisam počinio ja, nego HDZ-ovi ljudi', naveo je Puljak i pojasnio o čemu se radi:

'U mandatu gradonačelnika Andre Krstulovića Opare izrađena je dokumentacija i potpisan ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji vodovoda i kanalizacije u Vili Dalmacija. Kad smo mi došli na vlast stručne službe su krenule u projekt, ali su čuvari prirode imali primjedbe na nepotpunost dokumentacije. Odmah nakon zaprimljenih primjedbi dao sam nalog da se radovi zaustave i da se sve vrati u prvobitno stanje. Nakon toga smo dali ostavku. 

Dok je gradom upravljala povjerenica Vlade stigao je nalaz državnog inspektorata, s uputom da se stvari vrate u prvobitno stanje u roku 120 dana. Pri povratku na vlast nakon drugih izbora, povjerenica je u primopredajnom zapisniku konstatirala da je sve vraćeno u prvobitno stanje, čime je predmet zaključen. Ali ne. Prije mjesec dana državni inspektorat je izašao na teren, utvrdio da stvari ipak nisu vraćene u prvobitno stanje i napisao kaznu - zamislite - meni. I to 100.000 kuna. Iz vlastitog džepa', požalio se Puljak i konstatirao kako kaznu neće platiti niti Andro Krstulović Opara, pod čijom nadležnošću je izrađena dokumentacija i potpisan ugovor s izvođačem radova, niti povjerenica pod čijom nadležnošću je zaprimljen nalog inspektorata i zaključeno da je sve vraćeno u prvobitno stanje, nego on koji je naložio da se zaustave radovi i otklone sve nepravilnosti.

'Ali nisam bio gradonačelnik kad su se stvari zaključivale. Sve u svemu, propusti HDZ-ovih ljudi, a kaznu plaćam ja. U državi koju je HDZ skrojio samo za sebe. Po ovoj logici, ja bih sada bio odgovoran za sve greške svih gradonačelnika u povijesti Splita, uključujući Antonija Bajamontija, Gaju Bulata, ili ne-daj-bože Željka Keruma. Ako ovo rješenje Državnog inspektorata postane praksa, u Hrvatskoj se nitko više neće baviti politikom, osim HDZ-ovaca koji kontroliraju institucije. Niti jedan gradonačelnik, župan ili premijer neće više nikada moći preuzeti dužnost kako nalažu demokratski uzusi jer će svatko moći biti kažnjen za postupke prethodnika.

O ovome ćemo svakako obavijestiti institucije Europske unije', zaključio je Puljak. 

Vaša reakcija na temu