Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Državni inspektorat Inspektori zaplijenili didušikov monoksid: Pet osoba dilalo ampulicama

Inspektori zaplijenili didušikov monoksid: Pet osoba dilalo ampulicama

Sanitarna i turistička inspekcija obavile su više inspekcijskih nadzora u ugostiteljskim objektima

U cilju uspješne provedbe i ove turističke sezone u RH te zaštite javnog i javnozdravstvenog interesa u kontekstu zaštite ljudi, životinja, bilja, prirodnih bogatstava i okoliša, nadležne inspekcije Državnog inspektorata, i to turistička, sanitarna, tržišna, poljoprivredna, građevinska, inspekcija rada i zaštite na radu, vodopravna, inspekcija zaštite prirode i zaštite okoliša te rudarska, energetska i inspekcija opreme pod tlakom, obavljaju koordinirane inspekcijske nadzore na području turističkih destinacija Republike Hrvatske, javljaju iz Državnog inspektorata, prenosi Danas.

Navode da su u razdoblju od 24. lipnja do 26. lipnja na području grada Novalje i plaže Zrće u okviru Hideout Festivala, obavljeni ciljani koordinirani nadzori nadležnih inspekcija Državnog inspektorata.

Sanitarna inspekcija Državnog inspektorata je utvrdila da se na više različitih lokacija pet osoba prometuje ampulama didušikovog monoksida čime su počinjeni prekršaji za koje je raspon propisane kazne od 663,61 do 2.654,46 eura. Naime, uporaba ampula zabranjena je prema Naredbi o zabrani uporabe didušikovog monoksida.

Ukupna količina oduzetih ampula je: Cream delux 666g, ukupno: 111 komada i Cream changers ukupno: 3.313 komada.

'Nadalje, sanitarna i turistička inspekcija obavile su više inspekcijskih nadzora u ugostiteljskim objektima na predmetnom području te je u pojedinim slučajevima za utvrđene nedostatke primijenjeno načelo oportuniteta, odnosno omogućen je ispravak utvrđene nepravilnosti u zadanom roku, a za ostale utvrđene povrede izrečene su kazne na mjestu izvršenja prekršaja u ukupnom iznosu 1.621 EUR. Najčešće povrede odnosile su se na HACCP sustav (kontrola sigurnosti hrane), higijenski minimum te otklanjanje nedostatka u svezi izdanih rješenja o udovoljavanju minimalnim uvjetima za obavljanje ugostiteljske djelatnosti', priopćili su iz inspektorata.

Vaša reakcija na temu