INTERVENIRALA POLICIJA Bulj zaustavio isključivanje struje Kaštelanskim staklenicima

INTERVENIRALA POLICIJA Bulj zaustavio isključivanje struje Kaštelanskim staklenicima

Smatra da je uništavanje poljoprivrednika pogodovanje uvoznim lobijima

Mostov saborski zastupnik i županijski vijećnik Miro Bulj je danas pomogao radnicima Kaštelanskih staklenika da ne ostanu bez električne energije. Bulj se zatekao tamo zbog snimanja priloga za HTV jer posljednje vrijeme konstantno upozorava na probleme poljoprivrednika.

Jučer im je isključena voda, a danas su, opisao nam je Bulj i poslao video, došli radnici HEP-a isključiti električnu energiju, a saborski zastupnik ih je spriječio. Potom je pozvana policija, ali, prepričao nam je, kako nije bilo kršenja javnog reda i mira, samo su uzeli podatke i udaljili se. HEP-ovi radnici su odustali od isključenja.

- Pogledajte ugovor s HEP-om, vrijedi do 2021.godine. Isključili su im vodu, još bez struje 14 punih plastenika bi se uništilo - kazao je.

Smatra da je uništavanje poljoprivrednika pogodovanje uvoznim lobijima.

- Toliko je žalosno da šalju na hrvatske poljoprivrednike policiju, a nisu u klub u  Slovensku (kontroverzni klub uhićenog Dragana Kovačevića, čelnika JANAF-a gdje su zalazili i ministri i predsjednik, op.a) gdje su raspačavali javni novac - poručio je Bulj.

Istaknuo je i da je na njemu kao narodnom zastupniku zaštititi radnike.

- Nema gradonačelnika ni župana, svih koji su obećavali - podvukao je.

Na posljednjoj Županijskoj skupštini, dodajmo, Bulj je također govorio o Kaštelanskim staklenicima i sumnjama u prenamjenu zemljišta. Rekao je tada i da su takva zemljišta raj za lokalne šerife, na što su mu iz redova HDZ-a kazali da takva prenamjena nije moguća.

- Pitajte Kuščevića, šteta što nije ovdje da vam objasni - uzvratio im je tada.


Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(78874, "");
Pregledaj komentare