Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović IPAK ĆE SE VIDJETI U SUDNICI? Ivošević na korak do optužnice protiv djelatnice Park šume za neovlašteno snimanje

IPAK ĆE SE VIDJETI U SUDNICI? Ivošević na korak do optužnice protiv djelatnice Park šume za neovlašteno snimanje

Državno odvjetništvo odbacilo je prijavu pa je dogradonačelnik preuzeo progon

Nakon što je prošle godine Državno odvjetništvo odbacilo kaznenu prijavu za neovlašteno snimanje protiv djelatnice Park šume Marjan Marijane Balić Carevski, dogradonačelnik Bojan Ivošević privatno je preuzeo progon, što mu zakon omogućuje. 

Sudac istrage Županijskog suda u Splitu zaprimio je prijedlog za provođenje dokaznih radnji, traženo je prvo ispitivanje osumnjičenice kako bi se mogla podignuti optužnica. No, sudac istrage utvrdio je da je Balić Carevski već ispitana u Prvoj policijskoj postaji te da novo ispitivanje nije potrebno. Općinskom sudu u Splitu dostavio je spis na daljnje postupanje jer su u konkretnom slučaju ispunjeni uvjeti za podizanje optužnice. 

Ivoševićev odvjetnik Željko Ostoja kazao nam je kako ovo znači da je optužnica zapravo već podignuta te sada očekuju poziv splitskog Općinskog suda da je urede. Da bi to mogli napraviti, zatražit će od Državnog odvjetništva podatke o osumnjičenoj.

Balić Carevski su za neovlašteno snimanje prijavili i bivši ravnatelj Stipe Mušura, njegova nasljednica Ingrid Pečarević, gradski vijećnik i predsjednik Društva Marjan Srđan Marinić te predsjednik Upravnog vijeća ustanove Karlo Siminiati Čupić, no i ta prijava također je odbačena. 

Balić Carevski priznala je snimanje i obrazložila ga strahom za svoje radno mjesto te ranijim sukobima s Ivoševićem. To je za Državno odvjetništvo bilo dostatno da zaključi kako je strah razlog za isključenje protupravnosti jer preteže interesu zaštite privatnosti snimanih osoba koje su bile na sastanku sa šumarskim inspektorom. 

Nakon što Ivošević i odvjetnik Ostoja urede optužnicu preostaje sačekati odluku optužnog vijeća Općinskog suda u Splitu. Potvrde li je, slijedi suđenje.

Vaša reakcija na temu