Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com ISPITIVANJE NZJZ-a: More u Osibovoj na Braču je izvrsne kvalitete

ISPITIVANJE NZJZ-a: More u Osibovoj na Braču je izvrsne kvalitete

'Tu se kupaju naši gosti, zaposlenici i naša djeca, objekt smo radili po najvišim standardima za razliku od pojedinaca koji su pokrenuli hajku'

Rezultati  ispitivanja kakvoće mora za kupanje u uvali Osibova pokazuju kako se kvaliteta vode u toj uvali svrstava u kategoriju 'izvrsno'. 

'Zabrinuti pričama koje su se pojavile vezane uz kvalitetu mora u Osibovoj, a pogotovo neistinama da smo ikada ispuštali fekalne vode u more, naručili smo detaljno ispitivanje mora od najrelevantnijih javnih laboratorija i institucija. Uzorak je od strane Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije uzet 22. rujna 2023. godine te smo čekali rezultate kako bismo obavijestili javnosti i poduzeli bilo kakve daljnje korake', poručuju iz Svpetrvs hotela.

Dodaju kako su sretni što rezultati potvrđuju da ne postoji zagađenje. 

'Sretni smo jer se u toj uvali kupaju naši gosti, susjedi, zaposlenici i naša djeca do čijeg nam je zdravlja izuzetno stalo. Također o čistoći mora ovise i naši poslovni rezultati.

Gradili smo objekte sukladno svim najvišim standardima pri čemu su korištena najsuvremenija rješenja i bio-jame, što nije slučaj s kućama pojedinaca od kojih su neki pokrenuli ovu hajku. Za očuvanje djevičanske uvale, ali i ekologije cijelog otoka, bilo bi dobro da se provjeri stanje svih crnih jama, kako su napravljene, u kakvom su stanju i koliko su puta pražnjene. Iako je uzorkovanje pokazalo da je voda u uvali Osibova izvrsne kvalitete, potrebno je odgovorno ponašanje kako nas, tako i svih ostalih da bi to tako ostalo i u budućnosti. 

Propust koji se dogodio s tehnološkom vodom smo odmah korigirali, ali u tom slučaju se ne radi o nikakvom ugrožavanju javnog zdravlja niti o fekalnim vodama kako su pojedinci pokušali imputirati', zaključili su iz Svpetrvs hotela.

Vaša reakcija na temu