Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Isplativa štednja otporna na inflaciju sada dostupna i u Dalmaciji!
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Isplativa štednja otporna na inflaciju sada dostupna i u Dalmaciji!

Ulaganje u zlato sve je popularnije

U situaciji u kojoj inflacija umanjuje vrijednost novca iz dana u dan, a banke nude mizerno niske kamatne stope na štednju, štediše sve češće izbjegavaju svoj teško zarađeni novac držati u bankama ili u obliku gotovine. Budući da je štednja u novcu sve manje isplativa, ne čudi da raste potražnja za alternativnim oblicima štednje koji su se dokazali kao vrlo isplativi u prošlosti, a među njima se ističe investicijsko zlato.

Rast cijene veći od 8% godišnje

Ulaganje u zlato u svrhu dugoročne štednje sve je popularnije ponajviše zbog jednog razloga, a to je visok prinos kojeg je zlato u prošlosti nosilo. Naime, cijena zlata u eurima u proteklih je 20 godina narasla za oko 500%, što je u prosjeku više od 8% godišnje. Usporedimo li to s prosječnom stopom inflacije u istom periodu, ali i s drugim oblicima štednje i ulaganja poput nekretnina ili dionica, jasno je zašto se rastući broj štediša i investitora okreće upravo zlatu u potrazi za sigurnošću i zaradom.

Osim što se pokazalo vrlo isplativim, investicijsko zlato u fizičkom obliku nosi i brojne druge pogodnosti naspram klasične novčane štednje, a jedna od njih je neoporezivost. Naime, zlatne poluge i zlatnici u potpunosti su oslobođeni svih poreza, uključujući PDV prilikom kupnje, ali i porez na kapitalnu dobit prilikom prodaje. Uz to, investicijsko zlato u potpunosti je neovisno o bankarskom sustavu i državi, a štediši pruža visoku razinu samostalnosti i likvidnosti jer je zlato moguće prodati bilo gdje u svijetu po aktualnom tečaju kroz uslugu otkupa zlata

Investicijsko zlato posebno je isplativo u periodima visoke inflacije i za vrijeme ekonomskih kriza, a povijest je pokazala da se radi o odličnoj zaštiti od inflacije. Sve navedene prednosti čine investicijsko zlato idealnim financijskim instrumentom za pohranjivanje veće količine kapitala na dugi rok.

Investicijsko zlato u obliku poluga i zlatnika dolazi u raznim veličinama

Kupnja zlata po povoljnim uvjetima sada i u Splitu

Donedavno, stanovnici Dalmacije koji su htjeli kupiti investicijsko zlato po povoljnim uvjetima za tu su privilegiju trebali otići do Zagreba ili se pak odlučiti za kupnju putem interneta, ali dobra vijest za sve štediše u ovom dijelu Hrvatske je da je Centar Zlata – vodeći hrvatski trgovac investicijskih plemenitih metala – otvorio novu poslovnicu u Splitu!

Centar Zlata ovlašteni je distributer poznatih europskih kovnica, među kojima su švicarski Argor-Heraeus, njemački Heimerle+Meule i austrijska državna kovnica Münze Österreich poznata po kovanju dukata s likom Franje Josipa I. Nova poslovnica Centra Zlata u Splitu nalazi se u samom središtu grada, na adresi Ćirila i Metoda 38, a u njoj je moguće obaviti kupnju i prodaju investicijskog zlata i srebra uz garanciju najbolje cijene u Hrvatskoj.

Centar Zlata vodeći je hrvatski trgovac investicijskog zlata

Zlato dostupno odmah, moguće plaćanje gotovinom

Sam proces kupnje zlatnih poluga i zlatnika u poslovnici vrlo je jednostavan i u prosjeku ne traje duže od desetak minuta. U ponudi Centra Zlata može se pronaći širok asortiman proizvoda, među kojima se nalaze zlatne poluge s originalnim certifikatom kovnica ili zlatnici poput poznatih bečkih filharmoničari. Iako mnogi pogrešno vjeruju kako je investicijsko zlato namijenjeno samo najbogatijima, moguće je kupiti zlatne poluge i zlatnike mase jednog grama pa sve do jednog kilograma, tako da se može pronaći ponešto za svačiji džep. Razlika između kupovne i otkupne cijene pojedinog proizvoda najčešće je između 1% i 3%, što znači da je prosječni rast cijene zlata od 8% više nego dovoljan da takvu vrstu kupnje u relativno kratkom periodu učini isplativom.

Investicijsko zlato u Centru Zlata dostupno je odmah, bez čekanja i bez dodatnih troškova, a plaćanje se vrši bankovnom uplatom ili gotovinom na licu mjesta (za iznose do 10.000 eura). Kupljeno zlato moguće je odmah preuzeti i nositi sa sobom, a moguća je i pohrana u sefovima Centra Zlata koja je prvih godinu dana besplatna za sve klijente. 

Ako i vi želite neisplativu štednju u novcu zamijeniti isplativom štednjom u zlatu, djelatnike Centra Zlata možete kontaktirati za besplatne konzultacije pozivom na broj 021 330 066 ili preko e-maila split@centarzlata.com, a više informacija možete saznati klikom na link: Centar Zlata Split.

Vaša reakcija na temu