Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Nacional/Screenshot ISPOVIJEST RANJENOG: Iz čista mira pucali su na mene, a zatim mlatili ljude koji su mi pokušali pomoći'

ISPOVIJEST RANJENOG: Iz čista mira pucali su na mene, a zatim mlatili ljude koji su mi pokušali pomoći'

Tjednik Nacional objavio je i fotografije teško ozlijeđenih osoba

Jedan od više navijača teško ozlijeđenih pucnjevima iz policijskog oružja u subotnjem teškom incidentu na odmorištu Desinec za najnoviji broj tjednika Nacional iz prve ruke posvjedočio je što se ondje doista dogodilo.

'Stajao sam na cesti, između dva zaustavljena kombija i vidio da se stotinjak metara dalje događa nered. U jednom trenutku policajci su nam se počeli približavati, doslovno jurišati s pendrecima, suzavcima i pištoljima, a neki od njih vikali su 'Ajde, pi..e'. Ostao sam ukipljen na mjestu i s deset metara udaljenosti metak me pogodio u nogu', rekao je ovaj mladić, koji se još uvijek nalazi na bolničkom liječenju.

'U prvi mah pomislio dam se me je pogodila nekakva boca, ali krv je nenormalno šikljala. Odskakutao sam do kombija i legao, ljudi oko mene su skinuli majice kako bi napravili pritisak na ranu, a dok su to radili policajci su ih nastavili tući pendrecima po leđima. Kada su im kazali da pomažu ranjenom i upucanom čovjeku, odgovorili su sa: 'Neka je ranjen'. Nisam vidio trenutak kada je na mene ispaljen metak, ali definitivno je pucalo više policajaca - i to ne u zrak ili pod, nego direktno u ljude. Mene je po svemu sudeći pogodio jedan s brčićima', rekao je ovaj mladić za Nacional.

On decidirano tvrdi da nije sudjelovao ni u kakvoj tučnjavi ili neredu - dapače, bio je od svega udaljen gotovo stotinu metara - te da je naoružana policija dotrčala do mjesta na kojemu se nalazio i pucala iz oružja, izravno u ljude. Metak ga je pogodio u predjelu noge, po tvrdnjama liječnika doslovno na milimetar od arterije. Imao je relativnu sreću da nije zahvatio i kost.

Tjednik Nacional u svom najnovijem broju donosi i druge informacije o subotnjem incidentu, njegovim uzrocima i glavnim akterima, ali i svjedočenja o više osoba koje tvrde da su policajci dramatično prekoračili svoje ovlasti.

'Naprosto su krenuli od kraja kolone, izvlačili ljude iz automobila i batinali ih. Palicama su razbijali stakla, a u jedan autobus ubacili su dvije doze suzavca. One koji su sjedili u vozilu izvlačili su van i pendrečili, a one koji su bili izvan njega na silu su nogama, rukama i palicama gurali natrag. Vezali su ljude i mlatili ih na podu, a potom privodili osobe doslovno bez povoda', opisao je jedan Nacionalov sugovornik.

Vaša reakcija na temu