Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ispred devet hotela u Splitu postavljene smart barijere koje sprječavaju zloupotrebu rezerviranih parkirnih mjesta

Ispred devet hotela u Splitu postavljene smart barijere koje sprječavaju zloupotrebu rezerviranih parkirnih mjesta

Split parking je u suradnji s tvrtkom Parklio postavio ukupno 42 barijere u Splitu, a u planu je i postavljanje novih

Od ovog tjedna na 42 rezervirana parkirna mjesta ispred ukupno devet hotela u Splitu postavljene su Parklio barijere koje će pomoći spriječiti daljnju zloupotrebu tih parkirnih mjesta. Rezultat je to inicijative komunalne tvrtke Split parking čija je ideja bila ponuditi unificirano i Smart City rješenje koje će s vremenom postati standard. Barijere je nabavio i postavio Split parking, a korisnici na čija su mjesta postavljene za njihovo će održavanje plaćati dodatnu mjesečnu naknadu uz postojeću cijenu rezerviranog parkirnog mjesta. 

Riječ je o barijerama lokalne proizvodnje koje predstavljaju iskorak u svijetu parking industrije te su tehnološki najnapredniji proizvod svoje vrste. Baterija barijere ima solarno punjenje, a sama barijera kontrolira se na pametnim uređajima, omogućavaju dijeljenje digitalnih ključeva putem aplikacije i imaju opciju automatskog zatvaranja pri odlasku vozila što omogućava apsolutno bezbrižno iskustvo za krajnjeg korisnika.

Iz Split parkinga su poručili kako su u proteklih godinu dana od kada im je grad Split dao nadležnost nad rezerviranim parkirnim mjestima za hotele detektirali niz problema u korištenju ovih mjesta, a najčešći je bespravno korištenje, ali i velik broj različitih rješenja koja potom odskaču od okoline i jedni od drugih. Kako bi tome stali na kraj, u suradnji sa splitskom tvrtkom Parklio pronašli su rješenje, na koje su svi hoteli korisnici rezerviranih parkirnih mjesta vrlo brzo pristali. 

- Već nekoliko godina usmjereni smo na Smart City rješenja, želimo ići u korak s najnovijom tehnologijom i time uvesti red u promet i parking u Splitu. Krenuli smo sa Split parking aplikacijom i postavljanjem senzora, a sada smo postavili pametne barijere. Drago nam je da smo imali priliku to napraviti u suradnji s našom splitskom tvrtkom Parklio. Ugradnjom navedenih barijera osigurali smo neometano korištenje rezerviranih mjesta njihovim korisnicima, a tvrtku i Grad zaštitili smo od potencijalnih tužbi i prozivanja - rekao je Marko Bartulić, direktor Split parkinga. 

Parklio već dugi niz godina osvaja brojne nagrade za inovativnost te izvozi u preko 35 zemalja svijeta, no poručuju kako im je ovo zasigurno najdraža isporuka, u vlastitom gradu barijere rješavaju problem parkinga za sve hotele.

- Jednom kada se zapravo vidi dodana vrijednost koju ovaj proizvod pruža, uvjereni smo da će ovo biti tek početak suradnje koja će oplemeniti ponudu grada Splita. Svi Parklio proizvodi se u potpunosti razvijaju u Splitu i zaista moramo iskoristiti priliku da pohvalimo progresivno razmišljanje od strane Split parkinga i njihovu odluku da u suradnji s lokalnom tvrtkom s proizvodnim pogonom u Splitu riješe gorući problem grada na vrlo moderan način - poručio je Dario Boras, direktor Parklia. 

U budućnosti je cilj postaviti iste barijere na sva rezervirana parkirna mjesta u Splitu (sudovi, muzeji, porezna uprava, ambasade, konzulati itd.).

Vaša reakcija na temu