Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović ISTA META, ISTO ODSTOJANJE Dogradonačelnik Ivošević opet na udaru na Facebooku: 'On je mali četnik koju muze državu'

ISTA META, ISTO ODSTOJANJE Dogradonačelnik Ivošević opet na udaru na Facebooku: 'On je mali četnik koju muze državu'

Član Domovinskog pokreta osuđen za diskriminaciju ponovio je istu stvar

Matej M., član Domovinskog pokreta, koji je u srpnju kažnjen s 3.200 eura kazne zbog prekršaja članka 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije, za vikend je opet u Facebook komentaru napisao splitskom dogradonačelniku Bojanu Ivoševiću da je četnik. Istu stvar je napravio i u srpnju. 

Komentar je Matej M. napisao ispod teksta Dalmatinskog portala 'Dogradonačelnik stigao na Gripe: 'Tko je dozvolio da se sječe?' Te subote u Glagoljaškoj ulici pojavili su se radnici koji su počeli pilati stabla na terenu koji je u suvlasništvu države i privatnog vlasnika. Ivošević je taj dan u dva navrata došao na lokaciju kako bi spriječio devastaciju zelenog fonda. 

Matej M. prvo je komentirao da se Ivošević nije presvukao od jučer, a potom ga je očito raspalio odgovor jedne čitateljice kako je 'krkanima najvažnije što dogradonačelnik ima na sebi, pogotovo kad ne troši lovu građana na ručno rađene talijanske postole i Bossova odijela.'

'On je mali četnik … koji muze državu, a tatica dobia stan i plaća ga 100 eura, a to šta si ti na državnoj sisi isto, jbga šta si stvorila u svom životu drkajući', glasi u cijelosti komentar Mateja M. 

Ivošević je ovo prozivanje ponovno prijavio policiji, koja je, kako doznajemo, obavila razgovor s Matejom M. Slijedi podizanje optužnog prijedloga za prekršaj članka 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije. Zadnji put je policija tražila tisuću eura kazne, vjerojatno će sad, s obzirom na ponavljanje prekršaja, zatražiti koji euro više. 

U srpnju je Matej M. napisao Ivoševiću sljedeće: 'Majku ti tvoju tebi i dvosmjernoj traki. Uru vrimena vozim debilu jedan četnički. Treba tebe dobro polomi.'

Na suđenju se Matej M. branio da nije napisao polomiti. Što bi trebalo značiti polomi, nije uspio pojasniti sutkinji koja ga je osudila kaznom blizu zakonskog maksimuma od 3.981,68 eura. Zaključila je da se iz perspektive svake razumne osobe vidi da je riječ o ponižavajućem postupanju te da je objava napisana u cilju prouzročenja neprijateljskog, ponižavajućeg i uvredljivog okruženja jer je član Ivoševićeve obitelji srpske nacionalnosti. 

Na odluku suda utjecalo je i to što je okrivljeni prijetio preko društvene mreže dostupne javnosti, nije iskazao žaljenje, niti se ispričao, štoviše, nazvao je Ivoševića i aktualnu gradsku vlast bandom pa je izostao svaki oblik samokritičnosti.

Vaša reakcija na temu