Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: SDŽ Istarski vatrogasci od splitskih kolega uče kako privući EU sredstva za razvoj svoje vatrogasne zajednice

Istarski vatrogasci od splitskih kolega uče kako privući EU sredstva za razvoj svoje vatrogasne zajednice

Posjetit će sedam domova

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban primio je jutros vatrogasce iz Istarske županije. 

Vatrogasni zapovjednik Istarske županije i zamjenik predsjednika HVZ-a Dino Kozlevac je zahvalio Bobanu na srdačnom prijemu i domaćinstvu, prenio mu pozdrave župana Istarske županije Borisa Miletića te je predstavio svoje kolege, šefove gradskih vatrogasnih zajednica svih istarskih gradova: Buje, Buzet, Labin, Pazin, Poreč, Pula. Rovinj i Umaga.

- Došli smo ovdje s ciljem da od Vatrogasne zajednice SDŽ i vaše Razvojne agencije RERA učimo kako još bolje privlačiti sredstva iz EU fondova za opremu i razvoj naše vatrogasne zajednice. Tijekom dana ćemo obići vaših 7 vatrogasnih domova po otocima, u priobalju i Zagori. Poznato nam je da su se prigodom vaše nedavne posjete Izraelu čak i oni zainteresirali za mogućnost korištenja usluga budućeg Vatrogasnog centra Vučevica, kojega gradite iz EU fondova. Tu smo i zbog toga kako bismo nastavili skoro 25 godišnju suradnju i prijateljstvo s vašim vatrogascima - kazao je Kozlevac.

Boban je zahvalio na dolasku i lijepim riječima te je potvrdio interes Države Izrael za budući Vatrogasni Centar Vučevica, iako mi svi možemo učiti puno od Izraelaca kada je riječ o sigurnosti i zaštiti građana. 

- Žalim što neću moći nazočiti vježbi vatrogasaca i zajedno s vama obići naše vatrogasce na Braču, u Supetru i Selcima, ali sam siguran kako će vam pročelnik Damir Gabrić i šef naših vatrogasaca Tiho Zec, zajedno s kolegama, biti dobri domaćini. Želim vam svima ugodan boravak u SDŽ, a 'prepisivati' imate pravo jer kako smo zajedno u vrijeme bez požara, tako i još više zajednički moramo ulagati sredstva, znanje i iskustva u vremenima kada nam prijete požari, posebno u našim jadranskim županijama. Sigurnost i stabilnost ovih područja ovisi i turizam i privlačenje investitora kao i normalno odvijanje naših svekolikih redovnih dužnosti – kazao je župan.

Vaša reakcija na temu