Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ISTRAGA ZRAKOPLOVNE NESREĆE Francuski par bio je dio velike avio karavane koja je jučer sletjela na Hvar

ISTRAGA ZRAKOPLOVNE NESREĆE Francuski par bio je dio velike avio karavane koja je jučer sletjela na Hvar

Pilot je aterirao van piste, probio ogradu i udario tri turistkinje na cesti

Ultra laki sportski zrakoplov VL-3 koji je jučer aterirao kraj piste na aerodromu u Starom Gradu i potom udario tri turistkinje iz Njemačke na obližnjoj cesti bio je dio avio karavane iz Francuske koja je jučer poletjela iz Leccea u Italiji za Hvar. 

'Sletjelo je 39 aviona, svi bez problema, osim ovoga. Nažalost, takve se stvari događaju. Let je bio pod radarom, uredno praćen, nije bilo nikakvih problema do samog slijetanja. Pilot je sletio van piste, kao u Kaštelima da sleti na magistralu. Probio je ogradu koja ga je dijelom zadržala i udario tri Njemice koje su se tu zatekle. Odmah smo alarmirali Hitnu i vatrogasce, bili su tu za koji minut. 

Pilot i njegova supruga prošli su bez ozljeda. On je bio u šoku, sada je tu policija i agencija za istragu zrakoplovnih nesreća. Žene na koje je naletio na cesti su zadobile ozljede, jednoj je rep zrakoplova slomio nogu', kazao nam je Josip Novak, predsjednik Aero kluba Faros, operatora sportskog aerodroma Stari Grad.   

Svi osim para iz zrakoplova koji je imao nesreću danas namjeravaju produžiti dalje za Portorož. Policija i agencija nastavljaju istragu.

Vaša reakcija na temu