Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: RTL Screenshot Ivan Bulj ponovno tražio obnovu postupka za ubojstvo Anđele Bešlić, sud mu je odbacio zahtjev kao nedopušten

Ivan Bulj ponovno tražio obnovu postupka za ubojstvo Anđele Bešlić, sud mu je odbacio zahtjev kao nedopušten

Izlazi na slobodu za koju dan

Ivan Bulj, koji je već gotovo pa izdržao kaznu od 22 godine zatvora zbog ubojstva Anđele Bešlić, ponovno je od splitskog Županijskog suda tražio obnovu postupka. Sud mu je odbacio zahtjev kao nedopušten. Bulj ima pravo žalbe Visokom kaznenom sudu.

Splitski sud početkom 2022. već je odbio Buljev zahtjev za obnovom postupka, i to kao neosnovan. Naime, za obnovu postupka okrivljenik treba priložiti neke nove činjenice i dokaze koji do tada nisu bili poznati, ali se moraju odnositi upravo na kazneni postupak u kojem je osuđen. A Bulj je tražio i ovog puta obnovu postupka uz obrazloženje da je njegov rođak Pave Bulj oslobođen nakon što je on osuđen te da je njegov iskaz kao svjedoka u tom predmetu zapravo njegova obrana koja je novi dokaz, a nije izveden na glavnoj raspravi u postupku u kojem je osuđen na kaznu dugotrajnog zatvora.

Sve ovo je Bulj i ranije isticao kao razloge za obnovu postupka, argumentirajući da bi to dovelo u pitanje pravilnost osuđujuće presude, što sud nije prihvatio.

'Budući da osuđenik Ivan Bulj ne iznosi nikakve nove dokaze, već samo komentare koji se odnose na drugi postupak u kojem on nije bio stranka, vijeće nalazi da nisu ispunjeni zakonski uvjeti za obnovom kaznenog postupka', stoji u rješenju kojim je Bulju odbačen zahtjev.

Vaša reakcija na temu