Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Ivan Kovačić: Mi smo banana država!

Ivan Kovačić: Mi smo banana država!

Ako ne spriječimo razbojnike i hohštaplere da se dočepaju državnih firmi i da ih ponovo popljačkaju ili rasprodaju, onda nema bolje stvari od novih izbora

Mostov gradonačelnik Omiša Ivan Kovačić je odgovarajući na pitanja medija o njegovim istupima prema HDZ-u kazao kako on apsolutno nema ništa protiv te stranke.

- Ali, nadao sam se kako su i obećavali da će im Most poslužiti da pročiste ljude iz stranke. Međutim, vidjeli smo i na ovim izborima da je najveće dno dna izašlo ponovo na površinu - kazao je aludirajući na izbor Ivana Škaričića za predsjednika omiškog HDZ-a.

- Ja ću nastaviti ukazivati na probleme, kako kao gradonačelnik Omiša, tako i kao saborski zastupnik - dodao je.

Na upit o mogućnosti novih parlamentarnih izbora, Kovačić je također odgovorio bez dlake na jeziku:

- Teško je reći, ako Vlada profunkcionira, ukoliko ne spriječimo razbojnike i hohštaplere da se dočepaju državnih firmi i da ih ponovo popljačkaju ili rasprodaju, onda nema bolje stvari od novih izbora.

Slaže se da prolazi vrijeme i sigurno, kazao je, neće dugo čekati.

- Relković (Ivica, posebni savjetnik Petrova koji je podnio ostavku na tu dužnost, op.a.) je rekao da ukoliko se nešto ne pokrene bilo bi korektnije izbore napraviti što ranije da budući koji dođu imaju pravo raditi proračun prema svojim željama - jasan je Kovačić.

Prisnažio je tvrdnjom da ako Vlada ne funkcionira, bolje izbori odmah, iako bi za dobrobit države bilo bolje da profunkcionira. 

- Ne funkcionira dobro, ni Sabor ne funkcionira. Može puno bolje - odgovorio je na upit kako funkcionira Vlada.

Upitan je i za komentar oko neprovođenja Zakona o sportu, pravnih zavrzlama i odugovlačenja.

- Zakon je na snazi, sramotno je da se ne primjenjuju određeni članci. Neke stvari se možda trebaju doraditi, kao zakon o sportskoj inspekciji za što ćemo se mi u Mostu potruditi da se doda. Ali,  sramotno je da određeni političari čak i iz zakonodavnog dijela vlasti ne poštivaju provođenje Zakona o sportu. Ponavljam, nije usmjeren protiv niti jedne osobe nego da se uvede red - decidiran je.

Na koncu dodajmo da je govoreći o ulaganjima najavio najviše u komunalnu infrastrukturu, primjerice cijeli Priko će imati uređene ceste, te ulaganje u vodoopskrbu. U planu su vrtići, sportski tereni, velika dohrana plaže Brzet i proširenje. Trude se, kaže, napraviti jedan otok, da more ne nosi pijesak s plaže.

- Financije su stabilizirane, u minusu smo oko 25 milijuna kuna, međutim imamo novca na računu. Po zakonu morate trošiti namjenski, dakle dug vraćamo, a dio ulažemo - pojasnio je.

Kao primjer nenamjenskog trošenja naveo je dio novca od prodaje male dvorane, što je navedeno i u izvješću državne revizije. 

- Naravno, mi smo izgleda banana država, nikakve posljedice nitko ne snosi kada državna revizija kaže da je 5 milijuna kuna potrošeno nenamjenski - prozvao je i prethodnika na čelu grada.

Vaša reakcija na temu