Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ivan Škaričić ponovno osuđen, Gradu Omišu mora nadoknaditi štetu od 10 i pol tisuća eura

Ivan Škaričić ponovno osuđen, Gradu Omišu mora nadoknaditi štetu od 10 i pol tisuća eura

Naručio je istraživanja javnog mnijenja za svoje i stranačke potrebe

Bivši HDZ-ov gradonačelnik Omiša Ivan Škaričić ponovno je osuđen za zlouporabu, i to na šest mjeseci zatvora uvjetno s rokom kušnje od godinu dana. Na koncu prvog suđenja 2018. osuđen je na godinu zatvora uvjetno s rokom kušnje od dvije godine, no sudsko vijeće odlučilo se ovog puta za osnovni oblik kaznenog djela, a ne kvalificirani iz USKOK-ove optužnice. 

Škaričić je naručio dva istraživanja javnog mnijenja pred lokalne izbore 2009. i 2013. godine. Ugovori su sklopljeni s trgovačkim društvom koje uopće nije bilo registrirano za takve djelatnosti, a ankete nisu nikad protokolirane i arhivirane u Gradu Omišu. Naložio je da se izvrši plaćanje za obavljene usluge, a tih 80-ak tisuća kuna ili 10 i pol tisuća eura, presudom je dužan platiti Gradu Omišu u roku od 15 dana od pravomoćnosti presude. 

Sutkinja Višnja Strinić zaključila je da je Škaričić postupao izvan ovlasti. Nije bio ovlašten za sklapanje tog posla s kojim nije bilo upoznato Poglavarstvo. 

Škaričić se branio da je naručio istraživanja radi ispitivanja komunalnih potreba građana Omiša i daljnjeg razvoja, no sudsko vijeće nije prihvatilo takvu obranu. 

Osim što materijala nema u Gradu Omišu, i sama pitanja u anketnom materijalu upućuju na političku svrhu, zaključila je sutkinja. 

'Vijeće je zauzelo stav da su ankete naručene isključivo za potrebe okrivljenika uoči lokalnih izbora', istaknula je sutkinja Strinić. 

Škaričić se nije pojavio na objavi presude.

Vaša reakcija na temu