Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ivica Grković: Hitno oformiti kompetentni tim pravnih i ekonomskih stručnjaka koji nemaju nikakav sukob interesa u svezi projekta 'Spaladium Arena'
Ključna pitanja za Split Piše: Dalmatinski portal

Ivica Grković: Hitno oformiti kompetentni tim pravnih i ekonomskih stručnjaka koji nemaju nikakav sukob interesa u svezi projekta 'Spaladium Arena'

Niti jedna zainteresirana strana nije 'bez mrlje'

Ivicu Grkovića, Mostovog kandidata za gradonačelnika Splita, pitali smo kako riješiti problem Spaladium Arene.

- Neosporna je činjenica da se ovdje radi prvenstveno o velikom pravnom sporu koji je nastao zbog niza proceduralnih pogrešaka, a čini se da niti jedna zainteresirana strana nije 'bez mrlje'. Rezultat toga su nepravomoćne sudske odluke donesene nakon višegodišnjih rasprava, neraspetljano klupko osobne i društvene odgovornosti i međusobne javno izrečene teške optužbe dok mi Splićani imamo ogroman nezavršeni projekt od kojeg imamo samo veliku stvarnu a još veću potencijalnu štetu. Radi se o ogromnim novčanim iznosima koji (potencijalno) dovode u pitanje ne samo funkcioniranje nego i opstojnost gradske uprave - rekao nam je Grković.

Smatra da bi predlaganje bilo kakvog rješenja u smislu daljnjeg razvoja sadržaja u tom sportsko-poslovnom kompleksu ili nuđenje njegove prenamjene u ovoj situaciji bilo izrazito neozbiljno i neodgovorno. 

- Ovo se mora prvo riješiti za stolom prije nego se 'pale' bageri i montiraju nove dizalice. Veliki napor uložio bih u to da se od strane nezavisnih pravnih i ekonomskih stručnjaka koji nemaju sukob interesa, a u ime Grada, izvrši uvid u cjelokupnu dokumentaciju (bez obzira na broj stranica!) i pronađe rješenje (a ono sigurno postoji) u kojem se najbolje štiti interes Splita.  I da se o cijelom procesu odmah i potpuno obavještava javnost. To ne znači da bi se pod tepih gurnula odgovornost onog ili onih koji su u ime Grada donijeli ili doprinijeli štetnim odlukama. Dapače! - poručio je Mostov kandidat, uz napomenu da se taj kompetentni tim treba oformiti hitno.

Vaša reakcija na temu