Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ivica Puljak: Pazar je loše održavan, potrebna je temeljita rekonstrukcija
Ključna pitanja za Split Piše: Dalmatinski portal

Ivica Puljak: Pazar je loše održavan, potrebna je temeljita rekonstrukcija

Prostor Hrvojeve ulice treba osloboditi od kioska, kojima se treba naći alternativna lokacija

Prostor Pazara je u prošlosti loše održavan i potrebna mu je temeljita rekonstrukcija. Jedino što je uspio zadržati je mediteranska živost, koju svakako treba i dalje njegovati. Pazar je jedan od simbola grada Splita. Njegova prvenstvena funkcionalnost je zadovoljenje potreba građana okolnih kvartova, a i svih ostalih građana Splita i naših gostiju. Sam prostor tržnice treba osuvremeniti, ali zadržavajući mediteranski duh i u skladu sa stručnim smjernicama, s obzirom da se nalazi odmah uz Dioklecijanovu palaču. Prostor Hrvojeve ulice treba osloboditi od kioska, kojima se treba naći alternativna lokacija. Također je potrebno pronaći model poticanja lokalnih proizvođača poljoprivrednih proizvoda, uz naravno, zadržavanje kvalitete i autohtonosti - rekao nam je Ivica Puljak, gradonačelnički kandidat stranke Centar. 

- U široj slici rekonstrukciju i razvoj Pazara treba povezati i s rekonstrukcijom i razvojem ostalih tržnica po drugim kvartovima, kroz jedan sveobuhvatni projekt, koji bi se realizirao po etapama. Gradske tržnice su vitalna središta grada i kvartova. Treba ih obnoviti i time potaknuti malu ekonomiju i gradski život u javnom prostoru. Sve to treba napraviti kroz javne natječaje, u uskoj suradnji sa strukom, u kojoj je vrlo važno zadovoljiti potrebe građana, uz očuvanje baštine i mediteranskog duha Pazara - dodao je.

Vaša reakcija na temu