Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ivica Puljak: Prostor Kopilice bi trebao imati ima jednu od centralnih uloga u projektu novog Splita
Ključna pitanja za Split Piše: Dalmatinski portal

Ivica Puljak: Prostor Kopilice bi trebao imati ima jednu od centralnih uloga u projektu novog Splita

Sve resurse treba sagledati kroz ambiciju da Split postane pravi centar Dalmacije, a i šire regije

Ivicu Puljka, gradonačelničkog kandidata stranke Centar, pitali smo što napraviti s Kopilicom.

- Prostor Kopilice je po svojoj površini, a i činjenici da se praktički nalazi u centru grada, jedan od najvažnijih gradskih resursa. Nedavna povijest Splita je, nažalost, povijest propuštenih i uništenih prilika i naša generacija ne smije dopustiti da se slično dogoditi i s ovim vrijednim prostorom. To ne smijemo napraviti svojoj djeci i unucima. Kopilicu, kao i Istočnu obalu, Sjevernu luku, luku Lora, istočne dijelove Splita, kao i sve druge resurse, treba sagledati kroz ambiciju da Split postane pravi centar Dalmacije, a i šire regije. Ta ambicija treba proizaći iz diskusije s građanima i usvojiti se konsenzusom svih aktera u gradu Splitu: počevši od samih građana, zatim preko akademskog i gospodarskog sektora, do većine političkih stranaka. Pri tome je važno uključiti i ostale gradove i općine u okruženju. Zatim je, kroz strategiju razvoja grada, koja je u izradi, treba pretvoriti u misiju i viziju, takvu da je zapamte svi građani. I zatim započeti rad na njenoj implementaciji. Kopilica u svemu tome ima važnu ulogu - rekao je Puljak.

Još je dodao:

- Kako ja nisam osoba od koje počinje povijest, a neće niti završiti, smatram dobrim činjenicu da je diskusija o ovom prostoru započela, ali je jako važno da se u nju više uključi i struka i građani, naročito građani Kopilice. Do sada su se spominjali razna sadržaji: od željezničkog i autobusnog kolodvora, preko parkova, garaža, poslovnih i inovacijskih centara do poticajne stanogradnje i uredskih prostora. Što će točno biti realizirano odlučit će se u navedenom procesu, koji mora biti sveobuhvatan, ambiciozan, ali i realan. Mislim da je realno očekivati da bi se u mandatu od 4 godine mogao izraditi projekt novog Splita, ambicioznog grada budućnosti, u kojem prostor Kopilice ima jednu od centralnih uloga.

Vaša reakcija na temu