Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović IVICA ŽUNIĆ PROGLAŠEN SOLINSKIM NAJPOLICAJCEM 'Ovo je stresno, ali humano zanimanje. Dajemo sebe zajednici'

IVICA ŽUNIĆ PROGLAŠEN SOLINSKIM NAJPOLICAJCEM 'Ovo je stresno, ali humano zanimanje. Dajemo sebe zajednici'

Gradonačelnik Dalibor Ninčević ukazao je na potrebu za angažiranjem većeg broja policijskih službenika

Uoči blagdana sv. Mihovila, ujedno Dana policije, u solinskoj Gradskoj upravi upriličen je prijem za Ivicu Žunića, nagrađenog kao najboljeg policajca 2022. godine. Riječ je o nagradi koju Grad Solin tradicionalno dodjeljuje sad već 16. godinu zaredom, a prema izboru upravo policijskih službenika. 

28 godina rada u Solinu

Nagrađeni Žunić istaknuo je kako je poseban osjećaj primiti ovu nagradu, ali je i skromno priznao kako je nije očekivao. 

'Kolege su me predložile, a Grad prihvatio. Zahvaljujem im na ukazanom povjerenju', poručio je.

Policajac je dugih 28 godina, a cijelu je svoju službu proveo upravo u Solinu. Kazao je kako je u tom periodu praktički pratio njegov razvoj - od njegovih poslovnih početaka do danas grad se značajno izgradio, porastao je broj stanovnika…

Govoreći o poslu, izdvojio je one osobito stresne situacije.

'Najstresnije je doći u neku obitelj koja se razara. Mi stižemo prvi pa doživimo svakakve scene. Jedan od gorih poslova je i rad s teškim psihičkim bolesnicima, njihovo privođenje na odjel psihijatrije obično bude uz uporabu tjelesne snage', iznio je Žunić.

Međutim ohrabrio je mlade koji razmišljaju o policijskom pozivu. 

'To je teško i stresno zanimanje, ali je i humano. Pomažemo okolini, zajednici dajemo sebe. Ako se vide u tome, neka se priključe', poručio je solinski najpolicajac koji planira raditi još barem nekoliko godina. 

'Pokrivaju ogroman teritorij, gotovo je nemoguće sve to stizati adekvatno i na vrijeme'

Solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević zahvalio se na, kako ju je opisao, izvanrednoj suradnji koju imaju s policijom, osobito sa službenicima policijske postaje u Solinu. Ovaj tradicionalni prijem Gradskoj upravi prigoda je za udijele priznanje, zahvalnicu i simboličnu novčanu nagradu najpolicajcu. 

'Volim uvijek reći da je to prvi među jednakima. Vrlo je važno to što prijedlog dolazi od samih policajaca, njegovih kolega s terena.

Ove godine ta čast i to zadovoljstvo pripali su policijskom službeniku Ivici Žuniću koji 28 godina kao policajac djeluje upravo ovdje na području Grada Solina. Kao što je sam rekao, pratio je razvoj Solina u svim segmentima. Želim se zahvaliti njemu i svim policijskim službenicima na doprinosu sigurnosti u svakodnevnom životu našeg grada', istaknuo je Ninčević.

Naveo je kako mu je zadovoljstvo što su s resornim ministarstvom nakon puno godina čekanja uspjeli obnoviti policijsku postaju. 

'Na nama je sada da se borimo i dalje da policijskih službenika u ovoj postaji bude više. Pokrivaju ogroman teritorij, gotovo je nemoguće sve to stizati adekvatno i na vrijeme. Usprkos tome, bilo kakav događaj koji se odvija u gradu Solinu - od svakodnevnih do, primjerice, organizacije proslave blagdana Male Gospe - prođe besprijekorno. Zahvaljujem se na tome i čestitam im njihov dan', poručio je gradonačelnik Solina. 

Vaša reakcija na temu