Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ivošević: Grad Split nije vlasnik Spaladium Arene, neka Vlada rješava njenu sudbinu
Ključna pitanja za Split Piše: Dalmatinski portal

Ivošević: Grad Split nije vlasnik Spaladium Arene, neka Vlada rješava njenu sudbinu

Sramotno je da interese Grada Splita trenutno brani Dejan Kružić - fizička osoba, a ne sam Grad

Bojana Ivoševića, gradonačelničkog kandidata nezavisne liste 'Kandidati bez kompromisa', pitali smo kako bi riješio problem Spaladium Arene...

- Prema dostupnim informacijama ugovorom o javno-privatnom partnerstvu kojeg je jednoglasno usvojilo Gradsko vijeće, projekt Spaladium Arena bio bi isplativ za Grad Split tek ako se u cijelosti završi. Tim ugovorom planirano je da Grad Split mjesečno plaća zakupninu od 1,5 milijuna kuna tvrtki Sportski grad TPN te da nakon 30 godina Spaladium Arena postane vlasništvo Grada Splita. Nakon usvajanja ugovora o javno-privatnom partnerstvu potpisani su aneksi ugovora bez znanja i suglasnost Gradskog vijeća, projekt nikad nije završen u cijelosti, a tvrtka Sportski grad TPN, koju su osnovali Dalekovod, IGH i Konstruktor, je u stečaju, kao i njeni osnivači - rekao je uvodno Ivošević.

Potom je u dvije točke iznio što će učiniti ako mu građani daju povjerenje na izborima...

- 1. Poduzeti sve pravne korake kako Grad Split ne bi snosio nikakve sankcije zbog propusta bivših gradskih uprava koje nisu iskoristile sve pravne mogućnosti,  kako bi Grad zaštitile od mogućih  štetnih posljedica. To bi svakako podrazumijevalo i utvrđivanje odgovornosti svih uključenih aktera koji su i doveli Grad Split u potencijalnu opasnost od naplate više stotina milijuna kuna. Sramotno je da interese Grada Splita trenutno brani Dejan Kružić - fizička osoba, a ne sam Grad. Važno je naglasiti da je ugovorom o javno-privatnom partnerstvu projekt Spaladium Arena bio isplativ za Grad Split tek ako se u cijelosti završi, što do dana današnjeg nije napravljeno.   

2. S obzirom da Grad Split nije vlasnik Spaladium Arene, niti tvrtke Sportski grad TPN u stečaju, da cijeli projekt nikad nije završen, a svi znamo da se radilo o megalomanskom projektu HDZ-ove Vlade RH za vrijeme Ive Sanadera, neka Vlada RH rješava daljnju sudbinu Spaladium Arene. Grad Split u konačnom rješavanju problema će aktivno sudjelovati, ali bez dovođenja Grada Splita u financijsku ovisnost zbog propusta svih dosadašnjih političkih aktera. ...

Vaša reakcija na temu