Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
IVOŠEVIĆ: Inspektor Lučke kapetanije laže

IVOŠEVIĆ: Inspektor Lučke kapetanije laže

'Čuvari prirode imaju ovlasti na Kašjunima'

Prepirka oko ovlasti na Kašjunima između Lučke kapetanije i Grada Splita se nastavja. Ponovno se putem Faceboka oglasio dogradonačelnik Bojan Ivošević

'Inspektor Lučke kapetanije Split Čikotić je za medije ponovio laž da čuvari prirode nemaju ovlasti na Kašjunima odnosno na pomorskom dobru u zastićenom području', poručuje Ivošević.

Potom je objavio službeni odgovor o nadležnosti čuvara prirode na pomorskom dobru u zaštićenim područjima kojeg su na seminaru o novom Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama u studenom 2023. pisanim putem dali zamjenice glavnog državnog odvjetnika iz Građansko-upravnog odjela Snježana Frković i Danica Damjanović (obje pravnice) i sudac u Građanskom odjelu Vrhovnog suda Republike Hrvatske Dragan Katić (pravnik):

'Naravno da su ovlašteni postupati kao čuvari prirode i na pomorskom dobru pod koncesijom ako je unutar zakonom zaštićenog područja jer ih na to ovlašćuje poseban propis. Pomorsko dobro unutar zaštićenog dijela prirode, čak i kad je koncesionirano, ne može se isključiti iz upravljanja i nadzora javne ustanove koja upravlja tim dijelom prirode, te nadležnosti čuvara prirode', stoji u odgovoru.

'Vrijeme je za mirovinu ljudi koji su 10 godina gledali ilegalni kiosk na pomorskom dobru s prozora svog ureda i da se konačno krene uvoditi red na pomorskom dobru. Džaba zakon, ako ga inspektori odbijaju provoditi.

Što se tiče pamfleta koncesionara koji tvrdi da nikad nisu prekršili odredbe Ugovora o koncesiji ponovit ću samo da smo u posjedu rješenja Građevinske inspekcije kao i postupanja Carinske uprave koji su utvrdili kršenje odredbi Ugovora.

Neka pokažu dopuštenje za izvođenje radova od strane Upravnog odjela za zaštitu okoliša, komunalne poslove i infrastrukturu Splitsko-dalmatinske županije koje moraju imati sukladno Zakonu o zaštiti prirode, jer čak i da imaju sve potrebne papire za dohranu plaže sukladno novom Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama (a nemaju) i dalje bez navedenog odobrenja ne bi smjeli izvoditi navedeni zahvat niti ući u zaštićeno područje teškom mehanizacijom', poručuje Ivošević.

Vaša reakcija na temu