Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
IVOŠEVIĆ: Kako SAD postupa prema teroristima, tako ćemo i mi prema gospodinu koji je ilegalno posjekao stablo

IVOŠEVIĆ: Kako SAD postupa prema teroristima, tako ćemo i mi prema gospodinu koji je ilegalno posjekao stablo

Smatra da Kraljević očito ima neku zaštitu II. policijske postaje

Dogradonačelnik Bojan Ivošević je komentirao pilanje GUP-om zaštićenog stabla na Gripama, zabetoniranog kako se ne bi uklonilo.

- Radi se o urbanističkom terorizmu, čovjek da to smije raditi ne bi to radio pod okriljem noći. Mogu vam samo obećati da onako kako SAD postupa prema teroristima, i mi ćemo. Iskoristit ćemo sva pravna sredstva prema navedenom gospodinu da mu život u ovom gradu bude onakav kako ga on poštuje - najavio je Ivošević. 

Posebno je apostrofirao kako od 'današnjeg dana moli medije za objektivno izvještavanje pri svakom postupanju prema tom gospodinu'.

- Pri svakoj grani njegove djelatnosti, prema svakom zahtjevu Grada prema policiji za racije ako imamo sumnje u neke nelegalne aktivnosti, kontrolu njegovih zaštitara u nekim aktivnostima i slično, da ćemo imati podršku vas medija - rekao je.

Smatra da investitor Igor Kraljević očito ima neku zaštitu II. policijske postaje. Iz nekog razloga, naveo je, u vrijeđanju službene osobe nisu vidjeli prekršaj iako je bilo u njihovom prisustvu. 

- Ovdje smatram odgovorne i konzervatore koji već godinama rade na tome da ova parcela, iako je imala namjenu gradnje, ona nije bila moguća zbog zaštićenih stabala, a postepeno su uklanjani zbog zahtjeva - iznosio je. 

Za ovo se, tvrdi, nisu usudili tražiti, pa su ga ilegalno posjekli. 

- Konzervatori će vrlo dobro morati razmisliti kada budu odlučivali o uvjetima za gradnju, sjetiti se da se nije moglo graditi nego su uklonjena stabla radi istraživanja. Nadam se da će peti nedovršeni bastion tvrđave Gripe biti dovoljno vrijedan konzervatorima da ga pripoje zaštiti - govorio je.

Još je i rekao kako bi podsjetio da ne bi netko ulazio u investiciju, kako tvrdi investitor, od milijun eura da nije dobio mig da će jednog dana moći graditi, i to prije nego su iskapanja napravljena.

- Snaga potpisa Bužančića je sve, on kaže može ili ne. Koja je to moć. Moć da, teoretski, nekome da mig - ne kažem da je - da uđe u nešto što ja, vi, obični građanin nikada tu ne bi mogao graditi. Fokus se treba maknuti s terorista, na institucije države koje dozvoljavaju neobične stvari - zaključio je. 

Upitao je i tko bi dao milijun eura za ledinu.

 - Kako je investitor siguran u investiciju opterećenu stablima i petim bastionom? A nitko ne bi smio znati rezultate istraživanja - podvukao je. 

Na upit o odricanju prava prvokupa, podsjetio je da su o tome već sve rekli, ali i da je to pitanje i za Županiju i državu. 

- Koja je to morbidna država koja arheološki lokalitet prodaje? U trenutku kad je proglašena preventivna zaštita, da prodaje zemljište - prozvao je.

Na kraju je upitan koji su to koraci koje će napraviti prema investitoru.

- Teroristima se ne najavljuje što će se raditi - završio je Ivošević.

Vaša reakcija na temu