Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Ivošević: Koncesionar ilegalno nasipava plažu na Kašjunima, a inspektor radi nezakonite radnje u njihovu korist

Ivošević: Koncesionar ilegalno nasipava plažu na Kašjunima, a inspektor radi nezakonite radnje u njihovu korist

'Unatoč naredbi da prestanu oglušili su se i odbili legitimirati'

Splitski dogradonačelnik, Bojan Ivošević, kaže kako zadnja dva dana koncesionar na Kašjunima ilegalno nasipava plažu unutar zaštićenog područja Park-šume Marjan. Dodaje i kako su reagirali su čuvari prirode JU PŠ Marjan sukladno Zakonu o zaštiti prirode. 

'Unatoč naredbi da prestanu oglušili su se i odbili legitimirati.  Nakon što je pozvana policija kako bi pomogla čuvarima prirode u legitimiranju, u priču se uključuje inspektor Čikotić iz Lučke kapetanije koja bi također trebala sprječavati ilegalna nasipanja plaža, na način da ga predstavnik koncesionara zove s mobitela preko kojeg se obratio prisutnim policajcima i lažno tvrdio da čuvari prirode nemaju ovlasti na Kašjunima što je notorna neistina', piše Ivošević.

Navodi dalje kako je ovo drugi put da Čikotić štiti koncesionara na Kašjunima i radi nezakonite radnje u njihovu korist. 

'Svatko tko je ikad tražio reakciju Lučke kapetanije upoznat je s (ne)radom dotičnog koji je stekao i uvjete za mirovinu, ali mu je stranka omogućila da mu ministarstvo produži još dvije godine radni vijek unatoč brojnim pritužbama.  Još jedan bombončić za tematsku sjednicu o Marjanu i kako HDZ-ovi kadrovi omogućuju kršenje zakona u zaštićenom području bez sankcija umjesto da im naplate predviđenu kaznu od 6000 do 130.000 eura', zaključio je Ivošević.


Vaša reakcija na temu