Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Ivošević iznio ozbiljne optužbe: 'U sačekuši pred mojom zgradom sudjelovao je policajac Bilobrk, možda nije jedini'

Ivošević iznio ozbiljne optužbe: 'U sačekuši pred mojom zgradom sudjelovao je policajac Bilobrk, možda nije jedini'

'Mjesecima upozoravam na šurovanje sumnjivih poduzetnika s policijom i konačno imam potvrdu crno na bijelo'

Splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević na izvanrednoj konferenciji za medije koju je održao s gradonačelnikom Ivicom Puljkom najavio je kako će prijaviti policijskog službenika Stipu Bilobrka zbog 'šurovanja' s kriminalnim miljeom, odnosno sudjelovanja u sačekuši koja mu je priređena pred domom 2. veljače 2024. Iznio je ujedno mogućnost da je u nju uključeno više policajaca. 

'Otkad smo počeli s uvođenjem reda u Splitu, znali smo da će biti raznih situacija. Jedna je od takvih sačekuša ispred doma dogradonačelnika Ivoševića, koju je DORH odbacio. Došli smo, međutim, do saznanja kako postoje određene indicije da su pojedini policijski službenici u dosluhu s kriminalnim miljeom u Splitu. 

To je vrlo ozbiljna situacija, stoga pozivamo vrh policije, ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i vrh države da hitno reagiraju, razriješe ovo što se dogodilo te odbace povezanost policije s kriminalnim miljeom. Suradnja Grada Splita s policijom vrlo je korektna, radimo zajedno na dobrobit građana, ali ovakvi pojedinačni slučajevi trebaju biti sankcionirani', kazao je uvodno Puljak. 

Ivošević je istaknuo kako je po odbacivanju kaznene prijave angažirao odvjetnika i dobio na uvid policijske bilješke. 

'Dužan sam obavijestiti hrvatsku javnost da danas moram prijaviti policijskog službenika Stipu Bilobrka za sudjelovanje u sačekuši koja mi je organizirana 2. veljače ove godine. Nažalost, možda je uključeno više policajaca, ali neka to utvrdi istraga kako bi hrvatski građani dobili odgovore čuva li policija službene osobe ili kriminalne skupine. 

Prošli tjedan mediji su izvijestili javnost da je DORH odbacio kaznenu prijavu protiv Ante Bešlića, čovjeka s dosjeom, izvođača ilegalnih radova u Glagoljaškoj, za sačekušu ispred mog doma. Nakon navedene vijesti angažirao sam odvjetnika Ostoju koji je izvršio uvid u spis i preuzeo progon navedene osobe za kazneno djelo prijetnje. U spisu se nalaze policijske bilješke koje ovu sačekušu pretvaraju u nešto puno ozbiljnije. U sačekuši koja mi je pripremljena aktivno je sudjelovao barem jedan policajac. Kad smo prvi put izašli pred medije, javnost smo izvijestili isključivo o osnovnim stvarima prije provjere ozbiljnijih optužbi. 

U samom iskazu i izjavama svjedoka navedeno je kako je partner gospodina Bešlića dotičnog pozvao u auto nakon mog poziva policiji riječima 'ulazi u auto, rekao mi je načelnik Balov da idemo ća'. Prilikom istrage utvrđeno je da je Bešlić zbilja kontaktirao sa Stipom Bilobrkom, vođom sektora II. policijske postaje. On je, iako ja nisam znao ni naveo imena drugih osoba, nakon mog poziva policiji u 17 h, 43 min i 20 sek, koji je trajao minutu i pol do dvije, u 17 h, 46 min i 42 sek nazvao gospodina Vukadina, Bešlićevog snimatelja i dojavio mu da bježe jer je policija upućena na teren. Dakle, minutu nakon moje prijave policajac je nazvao osobu koju ja nisam niti prepoznao niti sam naveo da se tu nalazi i poručio joj da se hitno makne.

Skandalozna je činjenica da je policijski službenik znao da se nalazi ispred moje kuće, odnosno da je znano za sačekušu i momentalno dotične informirao. Stoga očekujem reakciju vrha države. Mjesecima upozoravam na šurovanje sumnjivih poduzetnika s policijom u Splitu i konačno imamo potvrdu crno na bijelo ne samo da je štite, već sudjeluju u organiziranju sačekuša za dužnosnike koji im se suprotstave. 

Koga da zovem kad mi se ovo sljedeći put dogodi - ministra Božinovića ili možda DORH koji je sačekušu izravno blagoslovio odbačajem kaznene prijave bez da me ispita kao žrtvu ili bez pitanja svjedocima. Kako da ja štitim gradske interese ako policija pomaže napadačima na službene osobe', zapitao se Ivošević. 

Pročitao je potom opis djela za koje je policija prijavljivala Bešlića u prošlosti: oštećenje tuđe stvari, iznuda, krađa, krađa, prijetnja, nedozvoljena igra na sreću, krađa, teška krađa, nedozvoljena igra na sreću, uništenje i oštećenje tuđe stvari, prijetnja, sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti, teška krađa, uzimanje tuđe pokretne stvari, teška krađa, teška tjelesna ozljeda, sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti, oduzimanje tuđe stvari, nasilničko ponašanje, krađa, krađa, krađa… Napomenuo je kako je u trenucima sačekuše bio na uvjetnoj kazni zbog pravomoćne presude za krađu na zatvor od sedam mjeseci s rokom kušnje od godinu dana, koji je tada još trajao.


Vaša reakcija na temu