Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović IVOŠEVIĆ Presudom Visokog upravnog suda manipulacija HDZ-a i Đerek je doživjela potpuni krah!

IVOŠEVIĆ Presudom Visokog upravnog suda manipulacija HDZ-a i Đerek je doživjela potpuni krah!

'Toliko o stručnosti nekih...'

Dogradonačelnik Bojan Ivošević objavio je kako je stigla presuda Visokog upravnog suda donesena 21. rujna u vezi Pravilnika o davanju stanova u najam.

'Kampanja je krenula preko Tomislava Šute (HDZ) na sjednici Gradskog vijeća gdje nas je napao da radimo nezakonito, nastavila se preko Jakše Balova (HDZ) koji je pokušao sudski srušiti odluku te je podnio zahtjev za ocjenu zakonitosti navedenog pravilnika uz prijedlog da se navedeni pravilnik ukine. Kampanju HDZ-a je nastavila Maja Đerek kada je najavila da će poslati pravilnik na Gradsko vijeće mimo gradonačelnika i suprotno Zakonu o najmu stanova, a zatim nastavila s dvomjesečnom klevetom na račun gradonačelnika da je radio nezakonito i donosio odluke mimo Gradskog vijeća.

Presudom Visokog upravnog suda Usoz-161/23-6 prijedlog Jakše Balova je odbijen, a njihova manipulacija doživjela je potpuni krah! 

Razlog je upravo ono što smo više puta javno komunicirali, a to je članak 51. Zakona o najmu stanova koji kaže da je za donošenje navedenog pravilnika nadležno poglavarstvo. U presudi suda konstatirano je kako je gradonačelnik jedino izvršno tijelo prestankom rada poglavarstva, stoga Sud smatra da je osporena odluka donesena od ovlaštenog tijela - gradonačelnika Grada Splita!

Toliko o stručnosti nekih...', objavio je Ivošević.

Vaša reakcija na temu