Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO: IVOŠEVIĆ U AKCIJI Pogledajte kako disciplinira vozača BMW-a u pješačkoj zoni, policije nigdje

VIDEO: IVOŠEVIĆ U AKCIJI Pogledajte kako disciplinira vozača BMW-a u pješačkoj zoni, policije nigdje

Aktivist je tražio od vozača da se ispriča stanarima koje je uznemirio bukom

Splitski aktivist Bojan Ivošević imao je danas prilično sadržajnu raspravu s vozačem BMW-a njemačkih registracija koji je usred pješačke zone kraj kazališta turirao mašinu i demonstrirao snagu moćnog bavarskog proizvoda.


Prozujao je nekoliko puta put Plinarske i vratio se, unatoč znakovima nije se uopće obazirao da se radi o zoni isključenoj za promet motornih vozila, makar onih bez dozvole. Tada je naišao Ivošević i rekao mu da to ne može raditi. Došlo je do rasprave, vozač BMW-a je izašao iz vozila. Djelić atmosfere i mi smo uhvatili.

'Ti si u našem gradu, ponašaš se kao glupan', govorio je Ivošević vozaču BMW-a tražeći da se ispriča starijem gospodinu kojeg je uznemirila buka. Djelovalo je na trenutke kao da bi moglo doći do fizičkog obračuna, ali na koncu se vozač vratio u automobil i odvezao put Sinjske.

Policije, koja je inače stalno prisutna na punktu ispred kazališta, nije bilo, kao ni prometnih redara. Ovu situaciju je inače omogućio Grad Split. Prije su na ovom potezu bila tri stupića, no nakon što je postavljen novi sloj asfalta, nisu vraćeni tako da je vozačima koji ne haju za ograničenja omogućeno da na taj način penetriraju duboko u pješačku zonu.

'Došao je iz smjera Prime i uputio se ka Plinarskoj, okrenuo se, negdje napravio krug i ponovno došao. Kada se vraćao iz Plinarske, stao sam pred automobil. On je dojurio s 50-60 kilometara na sat, stao je kada je vidio da se neću maknuti. Bio je isprva vrlo bahat, no brzo je snizio ton. Tražio sam da se ispriča ljudima koje je uznemirio svojom bukom', kazao nam je Ivošević.


Vaša reakcija na temu