Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović IVOŠEVIĆ U KONTRI 'Violinist koji je lažno optužio intendanta sada briljira istupom o vlastitoj općini'

IVOŠEVIĆ U KONTRI 'Violinist koji je lažno optužio intendanta sada briljira istupom o vlastitoj općini'

Prozvao je bivšeg potpredsjednika Kazališnog vijeća, nezavisnog vijećnika u Segetu

Dogradonačelnik Bojan Ivošević osvrnuo se na članak o dopisu sindikata, Radničkog vijeća i dva preostala predstavnika Kazališnog vijeća u kojem traže od Ministarstva kulture nadzor nad zakonitošću rada splitskog teatra.

Dopis potpisuju Ivo Konig, sindikalni povjerenik, Frano Igor Barović, predsjednik Radničkog vijeća, predstavnica djelatnika u Kazališnom vijeću Dajana Stolić Bohnert i predstavnik umjetnika Marjan Nejašmić Banić.

Ivošević je prozvao bivšeg potpredsjednika Kazališnog vijeća Luku Jadrića koji je s ostalim predstavnicima Grada Splita podnio ostavku. Na taj čin su se odlučili, kazao je, jer su bili izloženi pritisku gradonačelnika Ivice Puljka da prihvati plan intendanta Vicka Bilandžića. Uz to, Jadrić je podnio i kaznenu prijavu protiv intendanta zbog prekoračenja ovlasti. 

U dopisu ministrici spominje se Jadrićeva prijava kao 'sumnja da i tu HNK ne radi po zakonu'.

Dogradonačelnik ne spominje njegovo ime, kaže da treba uzeti u obzir tko iznosi 'optužbe', pa je tako 'violinist lažno optužio intendanta za minus, a sada briljira istupom o vlastitoj općini'.

Jadrić je, inače, nezavisni vijećnik liste Vrime je! u Segetu. S kolegom Antom Baradom se bori protiv dugogodišnje HDZ-ove vlasti, bivšeg načelnika Vinka Zulima i trenutačnog Ive Sorića.

Vaša reakcija na temu