Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović IZ JESENI U PROLJEĆE: Puljak putuje u Australiju

IZ JESENI U PROLJEĆE: Puljak putuje u Australiju

Delegacija odlazi u Cockburn, grad prijatelj Splita

Nakon što stigne iz Washingtona, splitski gradonačelnik Ivica Puljak neće se dugo zadržati u gradu. Ni u Europi, a ni na sjevernoj hemisferi. Sredinom listopada planirano je putovanje u Australiju, u prijateljski grad Cockburn.

Prije odlaska u Ameriku, postavili smo upit o putovanjima, ali nismo dobili odgovor. Neslužbeno saznajemo kako iz vrha vlasti idu i zamjenik Antonio Kuzmanić te predsjednik Gradskog vijeća Željko Domazet. S njima bi, navodno, trebale ići i supruge, naravno o vlastitom trošku. Na jednom od najljepših kontinenata je trenutačno proljeće.

Puljak je, podsjetimo, u prvih pet mjeseci povratka na gradonačelničko mjesto proveo 26 dana na putovanjima. Od srpnja do Nove godine porezni obveznici su izdvojili 150.000 kuna ili 20.000 eura za odlaske gradonačelnika i delegacije u brojne destinacije. Nastavio je s kilometrima i u 2023. godini posjetio je Grčku, Njemačku, Luxembourg, Zagreb,  Varaždin, Pulu, Oroslavlje, potegnuo je i do Južne Koreje, Washingtona, a uskoro će vidjeti i Australiju.

 Split je, inače, prijatelj s 20-ak gradova.

Vaša reakcija na temu