Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović IZABRALI: Multimedijalni kulturni centar dobio 12 gradskih prostora, planiraju i Kocku preseliti na Zentu

IZABRALI: Multimedijalni kulturni centar dobio 12 gradskih prostora, planiraju i Kocku preseliti na Zentu

Dva su u Sinjskoj ulici, odakle je iselio HDZ

Nakon iseljenja HDZ-a iz Sinjske ulice prostori koje je koristila najveća splitska oporbena stranka neće dugo biti prazni. Odlukom gradonačelnika dani su na korištenje Multimedijalnom kulturnom centru. 

Oko 330 kvadrata dva kata kao proračunski korisnici dobili su mukte na korištenje do kraja sljedeće godine. Osim u centru grada, Multimedijalni kulturni centar dobio je još deset gradskih prostora diljem Splita. Uselit će udruge u niz splitskih kvartova, Plokite, Mertojak, Split 3, Dobri... Obaveza je Multimedijalnom kulturnom centru, odnosno, korisnicima prostora kada se izaberu natječajem, plaćati samo režije. U ove prostore, izgledno, uselile bi udruge koje su već u Domu mladih. 

Zamjenik Antonio Kuzmanić nam je ranije potvrdio da im se 'mora osigurati zamjenski prostor zbog rekonstrukcije Doma mladih'. Preko MKC-a će 'legalizirati' takav način davanja prostora udrugama.  Osim toga, plan je da se Kocka preseli na Zentu, u bivši Shakespeare. Također, Multimedijalni kulturni centar želi i nesuđeni Akvarij na Bačvicama za što bi trebali i značajni iznos za uređenje. 

Još nam je u ožujku ravnateljica Doma mladih Stefana Došen, rekla da je bila u obilasku prostora s dogradonačelnikom Bojanom Ivoševićem, ali da nije oduševljena zatečenim stanjem. 

Ipak, potrudit će se stvoriti 'polilokacijski kulturni centar', te su od niza prostora koji izabrali one koje će biti u stanju učiniti funkcionalnim. 

U Splitu je, podsjetimo, sve do nedavno bilo oko 100 praznih prostora, kako nam je otkrio Kuzmanić, od kojih je 30-ak u centru grada. Prvi natječaji za poslovne prostore raspisali su se unatrag mjesec dana. Grad je u posljednje tri godine izgubio značajne prihode od zakupa.

Vaša reakcija na temu