Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Izabran izvođač radova na izgradnji ceste od Pučišća prema Povljima na Braču

Izabran izvođač radova na izgradnji ceste od Pučišća prema Povljima na Braču

Posao je vrijedan 34 milijuna kuna

Županijska uprava za ceste Splita donijela je odluku o odabiru izvođača radova za izgradnju 5 kilometara nove ceste od Pučišća prema Povljima, dionica Pučišća – uvala Luka, ukupne duljine 5 kilometara, do uvale Luka. Pristigle su ukupno 4 ponude, i odabrana je najpovoljnije ponuda tvrtke Patrlji d.o.o. od 34 milijuna kuna s PDV-om. 

Projekt je sufinanciran iz europskih strukturnih i investicijskih fondova, kroz operativni program konkurentnosti i kohezije u iznosu od 85%, a ostatak financira Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

'Ova je cesta majka svih naših projekata, san svih generacija, planirana još 60-tih godina prošlog stoljeća, a uz prometni značaj donijeti će prosperitet razvoju cijelog otoka Brača', istaknuo je načelnik Pučišća Marino Kaštelan.


'Realizacijom ovog projekta izravno će se utjecati na bolju prometnu povezanost općina koje se nalaze na istočnom području otoka s otočnim središtem – Supetrom, ali i s regionalnim centrom – Splitom. Smanjit će se vrijeme putovanja što će doprinijeti održivom razvoju i kvaliteti života na lokalnoj razini', istaknuo je Petar Škorić, ravnatelj Županijske uprave za ceste Split, kazavši kako će nastaviti ulagati u ceste na otocima, priobalju i zagori te doprinositi ravnomjernom razviju prometne i druge infrastrukturu širom Splitsko-dalmatinske županije.

Vaša reakcija na temu