Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot/N1 Izbori se ponavljaju na dva mjesta, glasali su i oni koji nisu bili na popisu

Izbori se ponavljaju na dva mjesta, glasali su i oni koji nisu bili na popisu

Rokovi za prigovore teku od danas

Državno izborno povjerenstvo (DIP) na konferenciji za medije predstavilo je izborne rezultate jučerašnjih parlamentarnih izbora. Priopćili su da su birališta u Hrvatskoj zatvorena jučer u 19 sati, a zadnje biralište zatvoreno je danas u 4 ujutro u Los Angelesu.

- Zahvaljujem članovima biračkih odbora i svim drugim članovima biračkih tijela. Ovo je bila jedna operacija u kojoj je angažirano skoro 75 tisuća ljudi, nakon mobilizacije najveći angažman nekog broja ljudi - kazao je Đuro Sessa, predsjednik DIP-a.

Zatim je izvijestio o situacijama u kojima će doći do ponavljanja izbora, javlja N1.

- Imamo dvije situacije ponavljanja. Na biračkom mjestu u Stockholmu gdje je jedan birač za 1. izbornu jedinicu dobio 2 listića i oba ispunio i ubacio u kutiju. On je to prijavio nama i Gongu. Tamo su izbori poništeni. Druga je situacija koja će biti popraćena poništenjem izbora, poništit će ih DIP, u 8. izbornoj jedinici u Raši. Dopustilo se glasanje osoba koje nisu na popisu birača, radi se o osam listića - rekao je Sessa i dodao da rokovi za prigovore teku od danas, a DIP ima 48 sati, odnosno do petka u ponoć da o njima odluči.

Vaša reakcija na temu