Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
IZBORI U VRGORCU 'Izlaznost 101 posto je vrlo čudan rezultat, DIP se treba zapitati kako je tamo toliki postotak'

IZBORI U VRGORCU 'Izlaznost 101 posto je vrlo čudan rezultat, DIP se treba zapitati kako je tamo toliki postotak'

Ante Cvitković je prokomentirao broj glasača koji su pristupili izborima u MO Žlibina

Nakon objave da je u Mjesnom odboru Žlibina u Vrgorcu izlaznost u drugom krugu predsjedničkih izbora bila 101,27 posto, SDP-ov koordinator za kampanju u Splitu Ante Cvitković nam je kazao da su reagirali i nakon prvog kruga.

- Upozorili smo DIP na čudan rezultat gdje je u prvom krugu izlaznost bila 95 posto. Izlaznost u drugom krugu je bila 101 posto. Ovo je dokaz da postoji veliki prostor za promjene, odnosno povećanje demokratskog standarda kada su izbori u pitanju - kazao je Cvitković.

Dodao je i da je 101 posto izlaznost jedan vrlo čudan rezultat na kojega treba reagirati, a DIP se zapitati kako je tamo toliki postotak. Na tom biračkom mjestu, inače, registrirano je 79 birača, glasanju ih je pristupilo 80. Svi glasovi su bili važeći. Kolinda Grabar-Kitarović dobila je njih 78, Zoran Milanović dva.

Na predsjedničkim izborima na razini države izlaznost je, podsjetimo, bila 55 posto.

Vaša reakcija na temu