Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović IZBRISAN AKTIVIZAM: S Facebooka potpuno uklonjena Dnevna doza splitskog nereda

IZBRISAN AKTIVIZAM: S Facebooka potpuno uklonjena Dnevna doza splitskog nereda

Glasnogovornik je bio dogradonačelnik Bojan Ivošević

S Facebooka je izbrisana jedna od najpopularnijih stranica posljednjih godina, Dnevna doza splitskog nereda. Kao aktivist njen je glasnogovornik bio današnji dogradonačelnik Bojan Ivošević. Bavili su se bez dlake na jeziku mahom komunalnim problemima i prozivali vlast za neriješene probleme.

Objave na stranici su bile i putokaz komunalnoj službi, što bi Dnevna doza prozvala, na tome se radilo. 

Osnovali su i nagradu 'Zlatni kurac' koje su, po njihovoj procjeni, dobivali novinari i zaslužni pojedinci. Aktivistička stranica je, pokazalo se, poslužila i Ivoševiću kao odlična platforma za politiku. Kako je izabran za zamjenika, stranica se umrtvila, nestalo je satire i kritičnosti prema aktualnoj vlasti, a odnedavno je i izbrisana u potpunosti. 

Inače, više puta su i političari iskorištavali Ivoševićeve objave kako bi ga podsjetili što je nekada govorio, a kako sada stvari stoje. Zbog objava na Dnevnoj dozi Ivošević je zaradio i više tužbi, a za one od Udruženja ugostitelja su ročišta krajem siječnja.

Uz Ivoševića i neki od najpoznatijih aktivista su, dodajmo, dio vlasti, tako da kritika prema Banovini od strane udruga je gotovo utihnula.

Vaša reakcija na temu