Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Izdana prva građevinska dozvola za radove na Žnjanu, uskoro počinju radovi

Izdana prva građevinska dozvola za radove na Žnjanu, uskoro počinju radovi

Rekonstruirat će se kanali Radoševac i Žnjan 1 s izgradnjom kolektora Žnjan zapad i Žnjan istok

Izdana je prva nepravomoćna građevinska dozvola za radove na Žnjanu. Radi se o nultoj fazi kojoj je investitor direktno Grad Split, a koja podrazumijeva rekonstrukciju kanala Radoševac i Žnjan 1 s izgradnjom kolektora Žnjan zapad i Žnjan istok, objavili su iz Banovine. 

S obzirom na to da je radove potrebno odraditi prije realizacije 1. i 2. faze projekta uređenja žnjanskog platoa, a radovi neće ometati kupače u korištenju plaže tijekom sezone, s istima će se krenuti u najkraćem roku. Slijedi potpis ugovora s izvođačem te odabir nadzora.

'Odabrana ekonomski najpovoljnija ponuda u otvorenom postupku javne nabave bila je ona tvrtke Građevno zec d.o.o. iz Splita, a vrijednost gore spomenutih radova iznosi 677.140,75 eura bez PDV-a. Predmet ovog projekta su infrastrukturne građevine kanalizacijskog sustava koje su dio odvodnje oborinskih voda šireg područja Trstenik-Radoševac te su obuhvaćeni sljedeći radovi na području žnjanskog platoa: 

- izgradnja oborinskog kolektora Žnjan zapad s ugradnjom separatora lakih tekućina S1 radi prikupljanja i ispuštanja oborinskih voda dijelom prometnice Šetalište pape Ivana Pavla II. i oborinskih voda slivnog područja sjeverno od kolektora;

- rekonstrukcija postojećeg kanala Radoševac, radi usklađivanja s projektom dokumentacijom uređenja žnjanskog platoa; 

- rekonstrukcija postojećeg kanala Žnjan 1 radi usklađivanja s planiranim spojnim kolektorom DN 800 mm prema projektu i s projektnom dokumentacijom uređenja žnjanskog platoa te ugradnja separatora lakih tekućina S2 prije priključka postojećih oborinskih kolektora dijela prometnice Šetalište pape Ivana Pavla II. na rekonstruirani kanal;

- izgradnja oborinskog kolektora Žnjan istok kao nastavak postojećeg kolektora DN 700 mm koji nema adekvatno riješen ispust i njegovo priključivanje na rekonstruirani kanal Žnjan 1', navode iz Grada Splita.

Vaša reakcija na temu