Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Izložba projekata ili promocija stranke Centar? Puljak: 'Sve je predizborna kampanja'

Izložba projekata ili promocija stranke Centar? Puljak: 'Sve je predizborna kampanja'

Samopromocija Banovine koštat će gotovo 15.000 eura

‘Dani projekata Grada Splita’ koje organizira ova gradska vlast održat će se u Marmontovoj ulici od 2. do 9. ožujka. Samopromocija Banovine takvom izložbom koštat će gotovo 15.000 eura. Ne može se reći da je riječ o zanemarivom iznosu. Zašto se uopće organizira takva izložba, pitali smo gradonačelnika Ivicu Puljka.

- Prezentirat će se svi veliki projekti koje radimo, a neki su već završili. Tako ćemo i u budućnosti prezentirat direktno svojim građanima ono što radimo. Ta izložba ima svoje troškove, a mi ćemo ih ponijeti. Apsolutno su pristojni za ono što mi želimo pokazati. Svojim građanima želimo prezentirati projekte i pozivamo ih da razgovaraju s nama, te svima koji su uključeni u projekte. Objasnit ćemo im što se 

sve radi po cijelom gradu, jer nam je jako važno da do građana dođu prave i točne informacije, te da s građanima prodiskutiramo o tome - obrazložio je Ivica Puljak, splitski gradonačelnik.

Referirao se na Facebook status dogradonačelnik Bojana Ivoševića koji je rekao da je izložba besplatna. Objasnio je da se time mislilo samo na najam gradske površine u Marmontovoj ulici, gdje će biti izloženi radovi.

- Nećemo sami sebi plaćati prostor. Ništa nije besplatno, a na kraju krajeva, svi gradski službenici su uključeni u to i bit ćemo tamo prisutni sa svim voditeljima projekata, kako bi građanima objasnili što se događa i što mi želimo. Bit ćemo tu i da slušamo građane, možda i oni imaju neke nove ideje koje možemo implementirati - odgovorio je splitski gradonačelnik.

Zbog svega navedenoga postavlja se logično pitanje - je li ova izložba dio predizborne kampanje stranke Centar čiji je predsjednik Ivica Puljak? Naime, problem leži u činjenici što se troškovi izložbe financiraju iz gradske blagajne. Gradonačelnik je odgovorio kako je kampanja krenula od prvog dana njihovog dolaska na čelo grada.

- Sve je predizborna kampanja. Naš rad je naša najbolja kampanja. Ovo što smo danas prezentirali i za Hrvojevu, i to je naša kampanja. Naša, kao gradske uprave i svih ljudi ovdje. To je naša slika i prilika, te se ne sramimo da to pokažemo građanima i da nam sutra, kad budu izbori, ponovo daju priliku da nastavimo na ovakav način - obrazložio je Puljak.

Svakako, u subotu 2. ožujka građani će imati priliku na izložbi u Marmontovoj ulici pogledati sve gradske projekte koji su počeli ili se završavaju u mandatu ove gradske vlasti, ali još važnije, imat će priliku izravno postaviti pitanja nadležnima.

Vaša reakcija na temu