Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PAD VOJNOG HELIKOPTERA Poginuo jedan član posade, za drugim se traga

PAD VOJNOG HELIKOPTERA Poginuo jedan član posade, za drugim se traga

Na terenu su sve interventne službe

Šibenska policija je danas u 11.06 sati zaprimila dojavu da je između Zlarina i Zablaća u more pao helikopter. Iz MORH-a su potvrdili kako je jedan član posade smrtno stradao. Spasioci su oko podne izvukli tijelo iz mora. Za drugim članom posade traje potraga.

- Jedan pripadnik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, član posade helikoptera Kiowa Warrior poginuo je u padu helikoptera Kiowa Warrior u more u Zlarinskom kanalu ispred mjesta Zablaće. U helikopteru Kiowa Warrior bila su dva člana posade. Za drugim članom posade pokrenuta je intenzivna akcija traganja i spašavanja u koju su uključeni helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Obalna straža Hrvatske ratne mornarice kao i operativne službe Ministarstva unutarnjih poslova te spasilački brod iz sastava Lučke kapetanije Šibenik - poručili su iz MORH-a.

Marica Kosor, glasnogovornica šibenske policije, ranije je kazala kako su odmah po dojavi na mjesto događaja upućena dva broda Postaje pomorske policije uz policijske službenike ostalih policijskih postaja.

Dodala je kako će nakon dolaska na mjesto događaja o svim poduzetim mjerama i radnjama obavijestiti javnost. MORH je potvrdio da se radi o vojnom helikopteru Kiowa Warrior koji se srušio tijekom trenažnog leta koji je počeo u 10.30 sati.

Iznad Zablaća i Zlarina danas su letjela dva helikoptera Kiowa, a jedan je na putu iz smjera Vodica prema Zlarinu pod još nerazjašnjenim okolnostima pao u more. Jedan član posade je u nesreći smrtno stradao, a još nije potvrđeno da su u trenutku nesreće u helikopteru bile dvije osobe. 

Mjesto nesreće je ograđeno, a o svemu će se očitovati Ministarstvo obrane u 14.30 sati kada je sazvana izvanredna konferencija za medije u vojnoj bazi Zemunik. 

Vaša reakcija na temu