IZVANREDNA PRESSICA: Policija, vatrogasci i GSS otkrili detalje o požaru HE Dubrovnik

IZVANREDNA PRESSICA: Policija, vatrogasci i GSS otkrili detalje o požaru HE Dubrovnik

Poginula su tri radnika, a šestoro ih je ozlijeđeno

O požaru u hidroelektrani Dubrovnik i tragičnom stradavanju trojice djelatnika hidroelektrane, govorili su županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović, pročelnik GSS-a stanice Dubrovnik Marijo Begić i načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević. Najprije su obiteljima, prijateljima i kolegama nastradalih izrazili sućut. 

Načelnik Pavličević rekao je kako je jučerašnjim pronalaskom tijela trećeg nestalog djelatnika hidroelektrane okončana četverodnevna intenzivna potraga za trojicom djelatnika koji su stradali u požaru. 

- Potraga se vršila s mora, ispod mora, kopna i iz zraka, a uključena je bila specijalna policija, interventna jedinica, pomorska policija sa svojim plovilima, plovilo obalne slaže, dronovi, i sva raspoloživa oprema kojim se pretraživalo šire morsko i kopneno područje županije. Tijelo trećeg unesrećenog pronađeno je u uskoj, sporednoj cijevi glavnog odvodnog kanala kojoj se moglo pristupiti tek nakon jučerašnjeg ispumpavanja.  Očevid mjesta događaja je dovršen i nakon provedenog vještačenja nalaz će biti upućen Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku koje je rukovodilo očevidom - kazao je Pavličević koji se zahvalio svima koji su pomogli u potrazi, a posebno građanima, rodbini i prijateljima nastradalih koji su im značajno pomogli. 

Županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović je pojasnio vatrogasnu intervenciju koja je bila iznimno teška zbog velike količine dima koji je, uslijed požara, nastao u tunelu. 

- Bili smo podijeljeni u tri ekipe, fokus djelovanja bio je gašenje izvora požara, traženje unesrećenih i ventiliranje postrojenja. Koristeći svu raspoloživu ljudsku i tehničku opremu požar je brzo ugašen, a sve vatrogasne snage potom su se usmjerile na pretraživanje mora i kopna s ciljem pronalaska nestalih djelatnika. Potraga je trajala danonoćno i završila je na najtragičniji način, smrću trojice djelatnika hidroelektrane - rekao je Simović.

Pročelnik Begić je dodao kako se GSS stavio policiji na raspolaganje čim su saznali za događaj. 

- Potražni timovi sa psima krenuli su s pretragom u ranim jutarnjim satima u petak, a osim kopna pretraživali su se i otoci kao i širi akvatorij župskog i cavtatskog zaljeva. Na kraju je pohvalio suradnju s policijom i vatrogascima koja se u ovom tragičnom događaju pokazala izvrsnom - zaključio je.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14