Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
IZVANREDNA SKUPŠTINA Pametno izglasalo ujedinjenje sa Stripom

IZVANREDNA SKUPŠTINA Pametno izglasalo ujedinjenje sa Stripom

Odrađen prvi korak nužan za spajanje sa Strankom s Imenom i Prezimenom, poručuju iz stranke

Nakon dugotrajne rasprave i iznošenja argumenata, velikom većinom glasova delegata Skupština stranke Pametno sinoć je usvojila predložene izmjene Statuta, čime je uspješno odrađen prvi korak za spajanje sa Strankom s Imenom i Prezimenom, poručuju iz stranke Pametno. Skupština je time ujedno potvrdila odluku o spajanju koju je prethodno izglasalo predsjedništvo stranke na nacionalnoj razini, kao i predsjedništvo ogranka u Splitu.

- Čak 70 posto delegata ogranaka iz cijele Hrvatske glasalo je za predložene izmjene Statuta. Ovakva odluka Skupštine samo je potvrda da je spajanje logičan korak koji želi većina naših članova, kao što to žele i birači, koji su to i pokazali na parlamentarnim izborima. Kao što smo već ranije naglašavali, suradnja sa Strankom s Imenom i Prezimenom podrazumijeva logičan nastavak dobrih rezultata postignutih na izborima. Želimo ujediniti resurse, ljude, znanje, iskustvo i energiju u jednu novu snagu koja ima velik potencijal za rast, a time i priliku za snažniji utjecaj na političkoj sceni. Kao i uvijek do sada, naš politički rad bit će transparentan i potpuno u službi građana - kazala je predsjednica stranke Marijana Puljak.

Nakon izmjena Statuta, slijedi organizacija izborne skupštine, na kojoj će se, sukladno uputama Ministarstva uprave, birati tijela nove organizacije. Kako je istaknula Puljak, iako Pametno najveću snagu ima u Splitu, riječ je o nacionalnoj stranci koja je na proteklim izborima postala parlamentarna, čime je neupitno izašla iz okvira lokalnog političkog djelovanja.

- Smatramo da je izuzetno važno jačati organizaciju, uvoditi nove ljude, prihvaćati i okupljati različite političke opcije koje slično razmišljaju jer se jedino na taj način, ujedinjeni i osnaženi, možemo bolje suprotstaviti korupciji i kriminalu koji već desetljećima upravljaju ovom državom, a samim time i Splitom - kazala je Puljak.

Vaša reakcija na temu